17 april 2021 PACC-DIGI

Op 17 april 2021 start om 12:00 uur UTC de eerste PACC-DIGI-contest. In deze PACC-DIGI kan als mode zowel RTTY als FT8 worden gebruikt. Kies dus jouw favoriete mode of gebruik ze beide in deze PACC-DIGI. De te gebruiken HF-banden zijn 160 t/m 10 meter (niet op de WARC-banden).

Niet iedereen heeft zo snel de benodigde informatie over de PACC-DIGI kunnen vinden maar deze is beschikbaar op de speciale website van deze wedstrijd.

De regels zijn simpel want alleen de call, rapport en de locator ( 4 karakters ) hoeven in de wedstrijd te worden uitgewisseld. Net als in de ‘echte’ PACC moet voor een geldige verbinding tenminste één station uit Nederland komen. De complete regels zijn te vinden op de website van de VERON.

Natuurlijk hoef je echt niet de volledige 12 uur deel te nemen maar kies die tijden die jou uitkomen.

Vaantje

Aan iedere deelnemer aan deze eerste PACC-DIGI, die zijn log instuurt, zal een mooi vaantje worden verstrekt

Werken  in de PACC-DIGI

Om te loggen in de PACC-DIGI wordt N1MM Logger+ aanbevolen. Omdat de PACC-DIGI nieuw is kun je deze nog niet in de standaard lijst van N1MM vinden. Je moet eerst even een z.g. udc-bestand downloaden. Na het uitpakken de 3 bestanden in wat verschillende mappen van N1MM plaatsen. Volg hiervoor exact de aanwijzingen op de website.

 

 

Voor RTTY kun je het best van MMTTY gebruik maken want dat is volledig geïntegreerd in N1MM Logger+. HIER vind je op onze website wat meer algemene info over werken met RTTY. Bij de DEC is via deze LINK nog wat meer uitgebreide Nederlandstalige info te vinden over het werken met en instellen van N1MM Logger+ i.s.m. MMTTY en ook WSJT-X.

 

 

Voor FT8 kun je in de contest met WSJT-X werken en dan N1MM gebruiken voor alleen het loggen. Dat gaat wat lastig maar HIER staat beschreven hoe je dat voor elkaar kunt brengen.  Als alternatief kun je ook achteraf het log uit WSJT-X importeren in N1MM zodat je dan alsnog het juiste bestand kan maken om op te sturen.

Let op de aangepaste frequenties voor FT8: 1,842 – 3,577 -7,077 – 14,077 – 21,077 en 28,077 MHz.

 

Log sturen

Voor het log moet er na de contest een cabrillo-bestand worden gemaakt in N1MM Logger+. Vergeet daarin dan niet jouw afdelingsnummer te vermelden bij CLUB. Dus noteer in de cabrillo: ‘CLUB: 20‘ ! Stuur je log in voor 23 april 2021 23:59 UTC via de LOGROBOT van de contest.

 

 

Verbindingen gemaakt in de PACC-DIGI tellen ook mee in de VERON Afdelingcompetie maar daarvoor moet je het aantal qso’s dus dan wel apart opgeven.