1 oktober 2021 Afdelingsavond

Op vrijdag 1 oktober 2021 is er weer een afdelingsavond van de VERON A-20 Kennemerland. Er is volop gelegenheid voor onderling qso.  Tijdens deze avond kunnen de QSL-kaarten worden ingeleverd en opgehaald bij onze QSL-manager Gert Jan PA3DVA.

Iedereen is weer welkom en de koffie is GRATIS.


Datum
:  vrijdag 1 oktober 2021
Aanvang : 20:00 uur
Adres :  Westerduinweg 9   IJMUIDEN

2e plek PI75KML DAC-2020

Voor de deelname op 50 MHz aan de DAC in het seizoen 2020 werd er een mooi certificaat uitgereikt aan PI75KML. De DAC is een serie met korte wedstrijden op de verschillende VHF/UHF-banden. Deze contests worden georganiseerd door de VERON VHF-en-hoger commissie.

Ons speciale afdelingsstation PI75KML was actief in 2020 vanwege het 75-jarig bestaan van VERON Kennemerland. Het station was behalve op 6 meter ook op HF actief. KLIK HIER voor het RCKML Magazine van oktober 2020 voor een verslag over deze activiteit van onze afdeling.

 

KOPIJ VOOR RCKML MAGAZINE

In oktober 2021 komt er weer een weer nieuwe uitgave van ons afdelingsblad ‘RCKML Magazine’. Zoals gebruikelijk wordt ons blad weer gezamenlijk met RCK uitgebracht. Natuurlijk wordt het blad zoals altijd gevuld met bijdragen van onze leden. Al jullie kopij is dus welkom.

Kopij

Een mededeling, een mooi verhaal of technisch artikel ( altijd natuurlijk het liefst met wat plaatjes erbij ) stuur je per email aan de secretaris van onze afdeling (zie in het MENU bij Afdeling > Bestuur).

Materiaal altijd welkom

Heb je al wel wat aantekeningen maar ( nog ) geen compleet artikel? Stuur het toch maar op. Hier maken wij er dan wel een compleet verhaal van. Heb je er twijfels over of je bijdrage wel geschikt is voor publicatie neem dan gerust eerst even contact hierover met ons op.

 

WE REKENEN WEER OP JULLIE INBRENG ZODAT ER WEER EEN MOOI AFDELINGSBLAD VOOR IEDEREEN KAN WORDEN UITGEBRACHT. AL JULLIE BIJDRAGEN ZIEN WE WEER MET VEEL PLEZIER TEGEMOET !

 

DE UITERSTE DATUM VOOR AANLEVEREN KOPIJ IS 6 OKTOBER 2021 !

 

KLIK HIER voor vorige uitgaven van ons afdelingsblad

 

10 september 2021

Video Kennemerland ILLW 2021

VERON Kennemerland en RCK namen samen deel met het station PI4RCK/LH aan het ILLW. Dit ‘International Lighthouse Lightship Weekend’ vond plaats op 21 en 22 augustus 2021. Ton PA4TK heeft een film over zijn belevenissen op YouTube geplaatst.

 

 

Lezen wat er staat…

Als reactie op de uitnodiging voor de afdelingsavond in september kwam een bericht binnen met de vraag hoe wij het als afdeling toch in ons hoofd konden halen onze bezoekers te verplichten om zich te laten vaccineren tegen Corona. Dat kon dus echt niet!

Wat staat er dan?

In de uitnodiging staat zoiets als een verplichting echter beslist NIET. Er staat dat wij er van uitgaan dat iedereen wel gevaccineerd zal zijn. Dit staat er omdat de vaccinatiecampagne van de overheid nu echt goed op dreef is en dus een overgroot deel (nu al bijna driekwart) van de Nederlanders is gevaccineerd!

Zelf verantwoordelijk

Wij mogen en kunnen zelfs vaccinatie als toelatingseis niet stellen. Om dit nog maar eens te bevestigen staat in de uitnodiging nog maar eens dat iedereen steeds zelf verantwoordelijk blijft voor eigen handelen.

Iedereen welkom

Op onze afdelingsavonden is dus iedereen welkom. Wij kunnen, mogen en willen geen politie-agentje spelen.

We mogen er vanuit gaan dat iedereen elkaars gezondheid zal respecteren!

 

 

Afdelingsbestuur VERON A20

 

Foto’s ILLW-2021 IJmuiden

In het weekeinde van 21 en 22 augustus 2021 waren wij met een groep van onze afdeling samen met RCK actief in het Lighthouse-Lightship-Weekend. Met het station PI4RCK/LH waren we qrv op 20 en 2 meter.

Frans PC5T, Rob PA7RW, Ton PA4TK, Kees PA5WT, Fred PE3FS en Ruud PE1BTV waren de operators en hadden nog best wat hulp kunnen gebruiken.

Beide dagen draaide het station met 4 operators. Er werden in het totaal zo’n 200 verbindingen gemaakt.

Dat er wat weinig bezoekers langskwamen wijten we dus aan de huidige Coronaperikelen.
Lees meer

3 september 2021 Afdelingsavond

Eindelijk kunnen we weer van start met onze afdelingsavonden bij de VERON Afdeling Kennemerland. Op vrijdag 3 september 2021 vanaf 20:00 uur is het na anderhalf jaar eindelijk dan weer zo ver.

 

 

Natuurlijk hadden we de afgelopen tijden contact via de website en email en niet te vergeten via onze radio’s in b.v. de Kennemerlandronde. Maar wat we allemaal misten was dat we elkaars koppen weer eens konden zien en even een babbeltje maken. Even kunnen horen waar de anderen zoal mee bezig zijn of wat advies vragen dat kan dus nu allemaal weer!

Lees meer

21 en 22 augustus PI4RCK/LH

Op 21 en 22 augustus 2021 is onze afdeling met het station PI4RCK/LH actief in het Lighthouse-Lightship-Weekend. VERON Kennemerland en RCK organiseren dit gebeuren gezamenlijk en bezoekers zijn welkom.

Bezoekers

Bezoekers zijn beide dagen welkom tussen 10:00 en 16:00 uur. Het is, vanwege de Coronaregels, alleen maar mogelijk om een klein aantal bezoekers gelijktijdig te ontvangen. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar bij het clubgebouw.

Lees meer

13 augustus 2021 maximum Perseïden

De piek van de jaarlijks terugkerende meteorenzwerm de Perseïden wordt dit jaar op vrijdag 13 augustus rond 02:00 uur LT verwacht. Voor niet veel van ons zal dit een reden zijn om hiervoor midden in de nacht uit bed te komen. Gelukkig zijn er 1 á 2 dagen voor en na de piek volop meteoren te zien zodra het donker wordt. De meeste kans om de meteorenregen te kunnen zien zal zijn vanaf een half uur na zonsondergang op donderdagavond 12 augustus.

De Perseïden is de meest bekende meteorenregen met grote kans op goede waarnemingen van z.g. vallende sterren. Altijd fascinerend om dit schouwspel te zien. Hiervoor nodig is wel dat het donker is en dat er geen of weinig bewolking aanwezig is. KLIK HIER voor info hoe je de vallende sterren het best kunt bekijken.

Meteor Scatter

Voor onze radioverbindingen kunnen meteoren ook worden benut. Dus kijk niet alleen in de lucht maar kruip ook eens achter de knoppen van je station. KLIK HIER voor meer info op onze website over hoe ook jij kunt meedoen met Meteor Scatter.

N1MM bij Ham Radio Live

Tom N1MM

Tom Wagner N1MM was op 24 juli 2021 te gast in aflevering 247 van Ham Radio Live.

Tom gaf daar toelichting op zijn unieke contest-logprogramma N1MM Logger Plus. Bekijk de video bij dit bericht voor wat meer info over het hoe en het waarom van het logprogramma rechtstreeks door de bedenker zelf.

Lees meer