2000 punten

De VERON Afdelingscompetitie van 2022 is in de beslissende eindfase beland. Afdeling Waterland en onze afdeling hebben nu beide meer dan 2000 punten verzameld en strijden nog driftig om de eerste plek. Deze strijd is nog niet beslist.

Onze afdeling kan dus nu elke punt goed gebruiken. Er zijn nog enkele kansen voor het verzamelen van punten in dit seizoen. Maak ook eens 25 verbindingen in een een contest en scoor daarmee een punt voor de afdeling! Geef jouw score voor deze VERON Afdelingscompetitie op vóór 12 december a.s. via de website van de Afdelingscompetitie

 

Problemen website Afdelingscompetitie?

 

Theo PA1TK beheert de website van de VERON Afdelingscompetitie en laat weten dat er wat storingen zijn/waren. Lukt het je niet direct om jouw score door te geven probeer het dan gewoon later nog eens. De ICT-commissie van de VERON meldde aan Theo dat de wat verouderde opzet van de website voor de problemen zorgt en ze zijn al een tijdje aan het proberen een oplossing hiervoor te bedenken.

2 december 2022 Afdelingsavond

Op vrijdag 2 december 2022 is al weer de laatste afdelingsavond in de reeks van 2022 van VERON Kennemerland. Er zal dan volop gelegenheid zijn voor onderling qso om zo weer eens bij te praten over alles wat ons als zendamateur zoal bezig houdt. Deelname van ons conteststation PA6Y aan de altijd gezellige PACC (is  11 en 12 februari 2023) staat ook op onze lijst. Tijdens onze afdelingsavond kunnen de QSL-kaarten worden ingeleverd én opgehaald bij onze QSL-manager Gert Jan PA3DVA.

Iedereen is weer welkom en de koffie is GRATIS.

 

Datum:  vrijdag 2 december 2022
Aanvang:  20:00 uur
Adres:  Westerduinweg 9 IJmuiden

 

Kijk hier op ‘GOOGLEMAPS’ om te zien waar onze avonden gehouden worden.

Impressie Open Dag 2022

IJmuiden zaterdag 12 november 2022

Bier voor PI75KML

Op de afgelopen DvdRA op 29 oktober 2022 in Zwolle werden de prijzen voor de VHF-contesten van 2020 uitgereikt. I.v.m. Corona was het de afgelopen twee jaar niet mogelijk geweest om de prijzen uit te reiken.

In 2020 was ons speciale clubstation PI75KML actief in de DAC op 6 meter. De tweede plek die werd behaald werd beloond met een certificaat én een speciaal biertje! Op de foto is het certificaat en het flesje te zien met het ‘150 Watt-biertjevan bierbrouwerij ‘100 Watt’ uit het zuiden des lands. Dat het niet zomaar een biertje is is te zien via deze LINK

 

Deze prijs zal worden geplaatst in de prijzenkast in IJmuiden naast de certificaten, vaantjes en bekers die gewonnen zijn met PI4RCK, PI4KML en PA6Y .

PROOST!!

Uitslag loterij Dag voor de RadioAmateur 2022

De onderstaande prijzen zijn tijdens de Dag voor de RadioAmateur niet opgehaald:
(met correctie 1 november)

 

Lotnummer Prijs
86833 Icom IC-7300 Transceiver
86962 Yaesu FT-70 C4FM dualband portofoon
85686 Yaesu FTM-200 CF4FM dualband mobielset
85206 Vibroplex Straight key Standard Black
84806 Diamond X-50N VHF/UHF Antenne
87485 TAGRA 1:1 1000W antenne balun
84604 Heil FSD-3 Voetpedaal
84525 Daimond CX-210A Coax schakelaar
87427 TAGRA JA-400 compacte 1:1-balun
85657 TAGRA JA-400 compacte 1:1-balun
85820 BBC Micro bit
87220 1 x toegangskaart Aviodrome Lelystad
87215 1 x toegangskaart Aviodrome Lelystad
87000 1 x toegangskaart Aviodrome Lelystad
86693 1 x toegangskaart Aviodrome Lelystad

KLIK HIER  om te zien hoe je een prijs alsnog kunt ontvangen

 

12 november 2022: OPEN DAG

Iedereen die wel eens wil weten wat een officiële zendamateur zoal kan en mag doen nodigen we uit om langs te komen op onze OPEN DAG in IJmuiden.

 

Wij bij VERON Kennemerland en Radio Club Kennemerland zijn gezamenlijk actief voor alle officiële radiozendamateurs in de regio Kennemerland inclusief de Haarlemmermeer. Op zaterdag 12 november 2022 houden wij een gezamenlijke OPEN DAG. Gedurende deze dag worden er enkele van de zeer interessante facetten van het zendamateurisme gedemonstreerd. Van 10:00 tot 16:00 uur is iedere belangstellende welkom in het clubgebouw van RCK in IJmuiden.

 

Meestal zijn wij zendamateurs thuis in een wat verborgen hoekje bezig. Om onze hobby wat meer voor het voetlicht te brengen houden wij deze OPEN DAG. Behalve het maken op verschillende manieren van wereldwijde radioverbindingen zijn wij als zendamateur altijd bezig met alle techniek die hiermee gepaard gaat. Gedurende deze OPEN DAG zijn er demonstraties over de verschillende facetten van het zendamateurisme.

 

CLUBGEBOUW IN IJMUIDEN

 

In het clubgebouw in IJmuiden is het daar aanwezige station speciaal ingericht om deel te nemen aan radiowedstrijden (contesten). We doen daarin mee onder de speciale roepletters PA6Y. De bedoeling bij deze wereldwijd gehouden wedstrijden is om in een afgebakende tijd zoveel mogelijk verbindingen (qso’s in ons jargon) met verschillende stations en landen te maken.Bij een bezoek is te zien hoeveel en welke apparatuur wij gebruiken voor ons station. Buiten het gebouw springt vooral het ware woud aan antennes in het oog.

 

Als radiozendamateurs houden we ons naast de genoemde wedstrijden verder bezig met analoge en digitale radiotechniek, amateur-televisie, elektronica, computer, propagatie op de verschillende golflengtes, het noorderlicht, de zonnecyclus, radiosignalen kaatsen op de maan, antennes, satellieten enz.

 

WORKSHOP MORSE

Maar ook het oude vertrouwde Morse wordt nog steeds volop gebruikt. Op onze OPEN DAG is er een speciale workshop Morse waarbij iedereen mag proberen, met de bekende piepjes, ook zelf wat letters te seinen.

* Speciaal voor de jeugd: Sein je eigen naam in Morse en ontvang een mooi morsecertificaat!

Morsecode staat sinds 2014 op de lijst Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Zie deze LINK

RADIOZENDAMATEUR WORDEN?


Iedereen die dat wil kan ook zelf radiozendamateur kan worden. Luisteren mag al zonder ook maar enig examen te hoeven doen. Na het afleggen van een officieel examen kun je een registratie (vergunning) aanvragen om ook te mogen zenden op de bij internationale afspraken aan ons zendamateurs toegewezen radiofrequenties. Voor opleidingen zijn er meerdere mogelijkheden.

 

Datum:    zaterdag 12 november 2022
Tijden:    10:00 uur tot 16:00 uur
Adres:     Westerduinweg 9   IJmuiden
Toegang:    GRATIS
Parkeren:   GRATIS

 

Kijk bij  ‘GOOGLEMAPS’  waar het clubgebouw van RCK zich bevind.

 

VERON

 

 

 

Nieuwsbrief oktober 2022

Klik op de afbeelding voor de pdf van deze nieuwsbrief

 

Onze herfstuitgave

 

In deze aflevering o.a. :

 

 • Van de voorzitters Harry PB5DX en Fred PA3GPA
 • Aankondiging van onze OPEN DAG 2022
 • Mijn jaren met RCK    –  Ko PAoJY
 • Verslag ILLW-2022 vanuit IJmuiden  –  Kees PA5WT en Frans PC5T
 • Mijn antennemast  –  Maarten PF1MO
 • 40 jaar ‘Projectgroep .540’   –   Hans PAoSNY
 • Agenda
 • PI4AA zoekt een nieuwe crew
 • Nieuwe redacteur gevraagd voor het RCKML Magazine
 • N1MMlogger en het verhogen van het serienummer  –  Kees PA5WT
 • Tientjesclub  –  RCK
 • Onze sponsors

4 november 2022 Afdelingsavond

Op vrijdag 4 november 2022 is er weer een afdelingsavond van VERON Kennemerland. Er is dan volop gelegenheid voor onderling qso om zo weer eens bij te praten over alles wat ons als zendamateur zoal bezig houdt. Verder blikken we vooruit op onze OPEN DAG 2022 die op zaterdag 12 november zal zijn.
Tijdens onze afdelingsavond kunnen de QSL-kaarten worden ingeleverd én opgehaald bij onze QSL-manager Gert Jan PA3DVA.

Iedereen is weer welkom en de koffie is GRATIS.

 

Datum: vrijdag 4 november 2022
Aanvang: 20:00 uur
Adres: Westerduinweg 9   IJmuiden

Klik hier op ‘GOOGLEMAPS’ om te zien waar onze avonden gehouden worden.

Nieuwe redacteur RCKML MAGAZINE gevraagd

Wim PA3BMA heeft aangegeven te gaan stoppen als redacteur van onze nieuwsbrieven. Eerst deed hij ruim 10 jaar het RCK-blad en de laatste 10 jaar had hij het gezamenlijke blad van VERON A20 en RCK, het ons welbekende  RCKML Magazine, onder zijn hoede. Al meer dan 21 jaar heeft Wim ons zo voorzien van leesvoer verluchtigd met de nodige mooie plaatjes. Hij vindt dat nu het moment daar is om het stokje over te dragen aan een ander of aan anderen binnen onze groep.

Dit is dus jouw kans om aan de slag te gaan met ons blad. Tot eind van 2022 zal Wim PA3BMA nog de redactie voeren. Het zou dus handig zijn om bij de laatste 2 uitgaven die Wim doet wat mee te kijken bij hem over zijn schouder. Om een soepele overgang te maken zal natuurlijk ook vanuit de beide besturen alle medewerking worden verleend.

Natuurlijk zorgen onze enthousiaste leden steeds voor de nodige kopij maar het staat je vrij om ook eigen inzichten toe te passen. Een nieuwe redacteur of nieuw team met nieuwe ideeën, het is allemaal mogelijk.

Ons blad wordt 4 maal per jaar als pdf uitgegeven en dat vergt dan zo’n 2 avonden aandacht. Alles gaat tegenwoordig digitaal en je kunt gewoon thuis op de eigen pc werken aan het samenstellen van het blad.

Reacties op dit bericht kunnen aan de secretaris a20 via het webformulier.

14-16 oktober 2022: LX9S

Ons afdelingslid Henk PC4H zal tussen 14 en 16 oktober 2022 actief zijn vanuit Luxemburg met het scoutingsstation LX9S. Het amateurradiostation LX9S zal in de lucht zijn vanuit Luxemburg als onderdeel van de 65e Jamboree On The Air (JOTA).

LX9S in 2022


Vanuit Luxemburg wordt opnieuw de WOSM, het World Scouts Office Europe vertegenwoordigd met de roepnaam LX9S. De internationale groep bestaat uit scoutingsvertegenwoordigers uit Nederland, Zwitserland en Frankrijk. De totale groep bestaat uit zo’n 20-25 radioamateurs, 2 of 3 IT’ers, 6 keukenmedewerkers en 4 scoutsleiders.

Ze vieren de alweer 5e deelname van LX9S aan de JOTA. Het team van LX9S zal in 2022 er weer alles aan doen om weer een goede show neer te zetten.