PI75KML “special event station” 75 jaar VERON Kennemerland

 

   PI75KML  ACTIEF

Sinds 1 juli 2020 is PI75KML actief op verschillende banden. Op zowel HF als VHF zijn er al aardig wat qso’s gemaakt met deze speciale roepletters door enkele van onze afdelingsleden . Met stations over vrijwel de hele wereld zijn er verbindingen gemaakt in ssb, cw, RTTY en FT8. De condities op HF in deze zomerperiode zijn helaas nog niet heel goed maar door de goede belangstelling van alle kanten zijn er toch al enkele honderden qso’s gemaakt.IEDEREEN MAG MEEDOEN

Iedereen in onze afdeling met een registratie kan ook deelnemen aan dit mooie evenement. Zelfs als je maar een bescheiden station beschikbaar hebt kun je gewoon leuk meedoen. Het aantal verbindingen is dus niet echt van belang als je maar plezier beleeft aan deze activiteit.

WE HEBBEN ECHT WAT MEER OPERATORS NODIG OM PI75KML IN DE LUCHT TE HOUDEN!

 

MELD JE AAN

In het jubileumnummer dat is uitgebracht i.v.m. het 75-jarig bestaan van onze afdeling ( KLIK  HIER ) staat hoe ook jij kunt meedoen met het activeren van onze speciale afdelingszender PI75KML. Stuur dus een email aan  pa5wt@veron.nl met de vermelding van je naam en call dan krijg je toegang tot de online-kalender. Je kunt dan daarop zelf aangeven wanneer en waar je actief wilt zijn. Er is dus nog genoeg gelegenheid om als PI75KML te kunnen uitkomen en zo je steentje bij te dragen. Deze activiteit loopt nog tot en met 31 augustus 2020.

 

WERK ONS

Natuurlijk wil je ook proberen ons te werken als we actief zijn. Om ons te vinden in de brij van signalen op HF / VHF zijn er gelukkig wat handige hulpmiddelen via internet beschikbaar. Op de websites van de dx-clusters, het RBNnet en PSK-reporter kun je door te filteren uitvinden of er op dat moment activiteit is van PI75KML.


Hier enkele voorbeelden hoe te filteren om PI75KML te vinden:

Info over PI75KML is ook te vinden op de website van QRZ.COM.  Zie : https://www.qrz.com/db/PI75KML

PI75KML is nog actief  t/m 31 augustus 2020

 

  • Op 21 oktober 2020 zal PI75KML nog weer actief zijn in de qso-party op de 75 jaar VERON-dag.