Theo PA1TK SK

Theo Köhler PA1TK is 2 juli 2024 op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een fietsongeval. Met zijn overlijden verliezen we een enthousiaste en actieve zendamateur en een goede vriend.


Theo was bijna 50 jaar gelicenseerd radiozendamateur. Als zoon van PAoTGK kwam hij al vroeg in aanraking met het zendgebeuren. In 1975 behaalde hij zijn C-licentie en werd PE1ALA. Na afleggen van de morseproef werd hij PA3FPS. In 1999 werd zijn call PA1TK.

Met een groep met o.a. zijn vriend Ton PAoASH (SK 2005) ging hij meedoen aan VHF-contesten onder de clubcall PAoHLM vanaf de watertoren in Heemstede. Met een groepje amateurs van onze afdeling was hij vanaf 1982 regelmatig actief vanaf een hoge heuvel in Noord-Luxemburg met een portabel conteststation. Voor Theo was contesten op VHF en UHF zijn grote passie. Trots was hij op een gemaakte score en maakte hij direct plannen om die de volgende keer te overtreffen.

Binnen de VERON heeft hij verscheidene functies vervuld. In de jaren 70 was hij bestuurslid van onze Afdeling Haarlem/Kennemerland. Van 1987 tot 1995 was hij lid van de VERON VHF-commissie. Van 2007 tot 2017 was hij contestmanager bij de VHF-commissie. Van 2016 t/m 2022 beheerde hij als lid van het VERON Trafficbureau de VERON Afdelingscompetitie. Ook was hij tot 2020 secretaris van VERON Kennemerland. Op 3 maart 2023 kreeg hij vanwege zijn jarenlange inzet voor de VERON de ‘Gouden Speld’ opgespeld. KLIK HIER voor het bericht over deze uitreiking.

Wij wensen zijn vrouw Ancilla, kinderen en kleinkinderen sterkte in de komende tijd met dit verlies.

 

Kees de Wit PA5WT

Secretaris VERON Afdeling Kennemerland

  • Theo heeft in ons afdelingsblad RCKML Magazine van april 2023 vanaf blz 11 zelf een mooi overzicht gegeven van zijn ‘carrière’ als radiozendamateur. KLIK HIER om dit blad in te zien.
  • Wist je dat Theo ook een koninklijke onderscheiding heeft? Op onze website is dat HIER te zien.