Contesten zijn radiowedstrijden waarbij het gaat om zoveel mogelijk verbindingen te maken met andere stations. Contesten vinden plaats op zowel de HF als hogere banden in verschillende modes.

Naast het aantal verbindingen is er vaak een multiplier waarmee het aantal punten vermenigvuldigd wordt. Zo zijn er afhankelijk van het type contest oa. multipliers voor de prefix, afstand, zone, provincie etc. Veelal worden de verbindingen gelogd m.b.v. de computer die software heeft waarmee automatisch het aantal punten wordt berekend en een export gemaakt kan worden naar het cabrillo log formaat.
Dit log kan dan m.b.v. email worden gestuurd naar de organisatie van de contest.

Steeds meer worden de ingezonden logs automatisch verwerkt door contestrobot software die in staat is om de logs met elkaar te vergelijken. Op deze wijze kunnen verkeerd gelogde stations eenvoudig worden gevonden waarna vaak aftrek van punten plaatsvindt. Het is dus zaak om juist te loggen.

Voor de contesten op de HF banden organiseerd de Veron een afdelingscompetitie waarbij de verschillende afdelingen gedurende een geheel kalenderjaar met elkaar strijden om de meeste verbindingen.

Een aantal leden van onze afdeling doet actief mee met de veron afdelingscompetitie.

De afdelingscompetitie is bedoeld om het contesten op de HF banden te promoten onder de leden.

Veel zendamateurs beleven veel plezier aan het contesten en met de Veron afdelingscompetitie wordt er ook gestreden tussen de Veron afdelingen onderling.

Voor iedere 25 verbindingen krijgt u een punt. vanaf 100 verbindingen krijgt u een punt voor iedere 50 verbindingen.

Als u aan een contest heeft meegedaan geeft u het aantal gemaakte verbindingen door via de website http://afdelingscompetitie.veron.nl/ Geef dit op?voor de afdeling A20 Kennemerland.

Als u aan een contest heeft meegedaan geeft u het aantal gemaakte verbindingen door via de website http://afdelingscompetitie.veron.nl/  Geef dit op?voor de afdeling A20 Kennemerland.

Op deze website zijn ook de komende contesten te zien.
Een goede contestkalender is die van PG7V Op deze website zijn ook de contestregels te vinden van de contesten.
Gebruik verder een goed log programma. Zelf gebruik ik met veel plezier N1MM logger. 

Het veron trafficburo heeft een contestpagina met veel links.

Wij hopen uw call ook binnenkort in het lijstje te mogen zien.

Beste 73 en tot werkens op één van de contesten.
Henk PC4H