7 oktober 2022 Afdelingsavond

Op vrijdag 7 oktober 2022 is er weer een afdelingsavond van VERON Kennemerland. Er is volop gelegenheid voor onderling qso. Tijdens deze avond kunnen de QSL-kaarten worden ingeleverd én opgehaald bij onze QSL-manager Gert Jan PA3DVA.

Iedereen is weer welkom en de koffie is GRATIS.

 

Datum: vrijdag 7 oktober 2022
Aanvang: 20:00 uur
Adres: Westerduinweg 9 IJmuiden

Klik hier op ‘GOOGLEMAPS’ om te zien waar onze avonden gehouden worden.

JOTA met de IJmondtrekkers

Beste mede-amateurs,

Van vrijdag 14 t/m zondag 16 oktober 2022 is weer het JOTA(/JOTI) weekeinde. Wij, RCK/VERON A20, hebben van scoutinggroep “de IJmondtrekkers” het verzoek gekregen om de JOTA voor hen te faciliteren. Dit zal waarschijnlijk in ons clubhuis in IJmuiden zijn.

Het is altijd een leuk evenement waarbij de scouts het fenomeen radio erg interessant vinden.

Om de JOTA ook dit jaar tot een succes te maken is er natuurlijk de medewerking van een aantal van onze leden nodig, dus bij deze een oproep om je aan te melden voor dit weekeinde. Het gaat om het bedienen van onze apparatuur en het uitleggen van de werking daarvan, het bemannen van de bar etc.

Aanmelden kan bij ondergetekende via email of via het contactformulier (selecteer daar aan Voorzitter A20). Omdat de tijd tot het JOTA-weekeinde relatief kort is een snelle reactie gewenst, ik kan je tevens van verdere informatie voorzien.

73,

Fred Hentschke PA3GPA

hentschke@planet.nl

ZELFBOUW DvdRA 2022

Beste medeamateurs,

Meld je aan voor de zelfbouwtentoonstelling op de Dag voor de Radioamateur in Zwolle op zaterdag 29 oktober 2022.

Op de laatst gehouden Dag voor de Radioamateur van 2019 was de zelfbouwtentoonstelling groter dan ooit daarvoor. Vele zendamateurs toonde met enthousiasme hun zelfgebouwde apparatuur. De Nederlandse radiozendamateur bouwt, ontwikkelt en innoveert er flink op los. Zelfbouw leeft!

Deelname is gratis  +  mooie extra’s

Voor de organisatie maar vooral voor de bezoekers van de DvdRA 2022 zou het mooi zijn als er dit jaar nog meer deelnemers zouden zijn voor de zelfbouwtentoonstelling. Deelname aan de zelfbouwtentoonstelling is kosteloos en alle zelfbouwprojecten zijn welkom. Entree, parkeerkaart en een lunchpakket worden aan alle zelfbouwers gratis verstrekt. Natuurlijk ontvang je ook een herinnering aan het einde van de dag.

Doe je mee aan de DvdRA zelfbouwtentoonstelling? Geef je dan op bij Jos PA3ACJ. Doe dit snel, maar uiterlijk 16 september 2022. Vergeet niet te vermelden met hoeveel personen je komt. Geef een korte beschrijving van het bouwproject dat je wilt presenteren. Nadat je bent aangemeld ontvang je van Jos nadere informatie. Aanmelden doe je bij Jos Disselhorst PA3ACJ via email: pa3acj@veron.nl

Meer weten?

Kijk op https://dvdra.veron.nl voor meer informatie over de Dag voor de Radioamateur 2022.

Namens de VERON-evenementen-commissie,
Rene Plug PA3ECL
Voorzitter evenementen commissie
email: voorzitter.evcie@veron.nl

VERON

24 september 2022 is 39-ste Lichtmis

Op zaterdag 24 september 2022 wordt voor de 39-ste keer de Radio Onderdelen Markt (ROM) gehouden bij de Lichtmis. Dit wegrestaurant is gelegen aan de autosnelweg A28, tussen Zwolle en Meppel, afslag Nieuwleusen/Hasselt. Er is een groot parkeerterrein beschikbaar dat voor bezoekers van de markt gratis is. Je bent vanaf 09:00 uur welkom om de markt te bezoeken.

Adres:
De Lichtmis
Hermelenweg 190
8028 PL Zwolle

 

Radio Onderdelen Markt bij wegrestaurant de Lichtmis

Zoeken naar familie van PAøNP

Bericht van Eddy PAøRSM:

We doen momenteel een kort onderzoekje naar de nabestaanden van ing. J.L. (Leo) van der Toolen PAøNP uit Santpoort.
Naar verluidt is hij in 1990 overleden op 82 jarige leeftijd.
Kent u (zijn) familie waarmee wij in contact willen worden gebracht?

Met collegiale amateur groet,

Eddy Krijger  PAøRSM
Amersfoort
pa0rsm@veron.nl


Ter info:
PAøNP was op 11 juli 1945 een van de oprichters van onze afdeling Haarlem thans VERON Afdeling Kennemerland. Later dat jaar was hij betrokken bij de oprichting van de VERON.

Webredactie A20

LX/PA1TK/p op 3 en 4 september

Ruud PE1BTV en Theo PA1TK zijn op 3 en 4 september 2022 qrv als LX/PA1TK/p. Ze doen vanuit Luxemburg mee aan de IARU Region 1 VHF contest op 2 meter. Ze kijken tijdens de contest speciaal uit naar stations uit de regio Kennemerland.

 

De gegevens van het station in Luxemburg:

 

Call:  LX/PA1TK/P
Datum:  2 en 3 september 2022  ;  14 tot 14 UTC
Operators:  Ruud PE1BTV en Theo PA1TK
Band:  2 meter  ;   op 144.325 MHz   + – qrm
Antennesysteem:  2 x 9 elements F9FT
Vermogen:  ca 400 Watt
Locator:  JO30AC
Afstand:  circa 350 km naar Kennemerland  (moet dus kunnen)

QSL-pagina bijgewerkt

Op de QSL-pagina op onze website is te zien of er qsl-kaarten bij Gert-Jan PA3DVA,  onze  QSL manager, voor jou zijn binnengekomen.

Laatste update 30 augustus 2022. Inleveren en afhalen kan op de afdelingsavond van 2 september 2022.

 

 

Actief met 2 vuurtorens

Op 20 en 21 augustus 2022 was het ILLW. In dit evenement heeft onze VERON Kennemerland samen met RCK twee vuurtorens geactiveerd. Met een groep operators waren we vanuit IJmuiden qrv op zowel 2 meter als op HF onder de call PI4RCK/LH

Het ILLW  is geen contest maar het is de bedoeling om in een ontspannen sfeer verbindingen te maken waarbij er groepen zendamateurs over de hele wereld actief zijn vanaf of bij vuurtorens en lichtschepen.

Meldingen op het dx-cluster

Dat ons station PI4RCK wereldwijd te horen was blijkt uit het onderstaande plaatje met meldingen vanuit alle windstreken op het dx-cluster.

In het RCKML Magazine dat in oktober uitkomt zal nog een kort verslag met foto’s komen te staan over ons station in het ILLW-2022. 

Zendverbod tijdens race Formule 1

Er is een tijdelijk zendverbod voor zendamateurs op de 13-cm-band van kracht voor en tijdens de race van de Formule 1 in Zandvoort.

Van 22 augustus 2022 00.00 uur tot 5 september 2022 23.59 uur mag de hele band van 2320 – 2400 MHz in een straal van 35 km rondom Zandvoort niet door zendamateurs worden gebruikt. Buiten deze zone van 35 km ook niet op Zandvoort richten met de antenne!

 

Bron:

https://www.agentschaptelecom.nl/onderwerpen/radiozendamateurs/beschikbaarheid-frequenties

 

2 september 2022 Afdelingsavond

Op vrijdag 2 september 2022 is er weer een afdelingsavond van VERON Kennemerland. Dit is de eerste avond na onze zomerstop. Er is volop gelegenheid voor onderling qso. Tijdens deze avond kunnen de QSL-kaarten worden ingeleverd en opgehaald bij onze QSL-manager Gert Jan PA3DVA.

Iedereen is weer welkom en de koffie is GRATIS.

 

Datum: vrijdag 2 september 2022
Aanvang: 20:00 uur
Adres: Westerduinweg 9 IJmuiden

Klik hier op ‘GOOGLEMAPS’ om te zien waar onze avonden gehouden worden.