2 juni 2023 afdelingsavond

Vrijdag 2 juni 2023 is er weer een afdelingsavond van VERON Kennemerland. Dit zal al weer de laatste afdelingsavond zijn vóór onze gebruikelijke zomerstop in de maanden juli en augustus. Op onze avonden is er volop gelegenheid om weer eens gezellig bij te praten over alles wat ons als zendamateur zoal bezig houdt. Als je bezig bent met een of ander project neem dat gerust eens mee.

Informatie krijgen over en opgeven voor deelname aan de IARU-HF-contest-2023 (Kees PA5WT) en de ILLW-activiteit (Frans PC5T) in augustus kan ook op deze avond.

Tijdens onze afdelingsavond kunnen de QSL-kaarten worden ingeleverd én opgehaald bij onze QSL-manager Gert Jan PA3DVA.

Iedereen is weer welkom en de koffie is GRATIS.

 

Datum:  vrijdag 2 juni 2023
Aanvang:  20:00 uur
Adres:  Westerduinweg 9 IJmuiden

 

Kijk hier op ‘GOOGLEMAPS’ om te zien waar onze avonden gehouden worden.

Certificaat voor PA6Y

In februari 2023 nam de contestgroep van onze afdeling deel aan de PACC. In de sectie ‘M2 MIX HP’ behaalde wij met PA6Y de 4de plek. De organisators van de PACC stuurden het bij deze plek behorende certificaat afgelopen week aan ons op. Deze welverdiende trofee kunnen we in de shack in IJmuiden mooi aan de muur spijkeren!

 

  Het certificaat voor de 4de plek PA6Y in de PACC 2023

Frequentieruimte gezocht

Frequenties voor drones


Drones inzetten voor medisch (spoed)transport, landbouw, inspecties en calamiteiten. De verwachting is dat richting 2035 het aantal drones bestemd voor deze toepassingen sterk toeneemt. De omvang van deze markt verschilt per toepassing en hangt sterk af van haalbaarheidsstudies. Dit blijkt uit een marktverkenning die de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) heeft uit laten voeren naar de ontwikkelingen op het gebied van toepassingen voor onbemande luchtvaartuigen (Unmanned Aerial System (UAS), drones).

Met de uitkomsten van dit onderzoek kan de RDI inschatten waar de frequentiebehoefte vanuit deze markt in de (nabije) toekomst ligt. En welke stappen nodig zijn om tijdig te kunnen anticiperen op de mogelijke frequentievraag.

Lees meer

1000 punten

In de VERON Afdelingscompetitie 2023 hebben we een mooie mijlpaal bereikt. Dit jaar, op 1 mei, heeft onze afdeling in Nederland als eerste de magische grens van de 1000 punten overschreden. De afdelingen Kanaalstreek, Waterland, Voorne Putten, Twente maar ook Amersfoort en Friesland Noord zijn echter ook goed bezig en zijn nog heel wat van plan.

 

Op dit moment zijn er 19 enthousiaste deelnemers vanuit onze afdeling Kennemerland actief in deze leuke competitie. We kunnen dus nog heel goed nog wat meer inbreng vanuit de afdeling gebruiken. Er is dit seizoen nog gelegenheid genoeg voor iedereen die dat wil om mee te doen. Zeker nu de zonnecyclus 25 zich zo goed ontwikkeld is vooral op de 15- maar ook op de 10-meterband vaak te werken met echt de mooiste dx-stations. De verwachte piek van deze huidige cyclus is ergens in de loop van 2024 maar we kunnen dus nu al genieten van mooie condities.   

 

 

De komende periode zijn er weer voldoende mogelijkheden om eens actief te zijn in een mooie contest op HF of VHF. HIER op de website van Jan Jaap PG7V staan op een overzichtelijke manier de komende HF-contesten vermeld. Ook staat daar wat in de betreffende wedstrijd moet worden uitgewisseld. Je kunt daarna dus direct aan de slag. Voor aankondigingen over activiteiten op VHF/UHF kun je terecht op https://vhf-uhf.veron.nl

 

Probeer ook eens in een contest 25 verbindingen te maken met ssb, cw of RTTY en geef dit dan door via de bekende website: https://afdelingscompetitie.veron.nl

 

KLIK HIER voor meer info over hoe eenvoudig het is om voor iedereen om deel te nemen aan de VERON afdelingscompetitie.

Lintje Carlo PE1MWL

Carlo Bodde PE1MWL:
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

 

Burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal heeft op woensdag 26 april om 10.00 uur tijdens de jaarlijkse lintjesregen 11 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan bijzondere inwoners van de gemeente Bloemendaal.

 

Carlo PE1MWL met zijn lintje  (en natuurlijk met een glas in de hand)

 

Carlo Bodde uit Bennebroek, in onze kringen bekend als PE1MWL, was een van de leden van de groep die op deze Koningsdag in 2023 een Koninklijke onderscheiding kregen opgespeld. Carlo droeg meer dan 40 jaar bij aan het zendamateurisme in Kennemerland. Hij was actief in het bestuur van VERON Kennemerland en bij de 540-projectgroep. Daarnaast leverde hij vrijwilligersbijdragen voor Bennebroek en omstreken en was hij ook nog onder andere bestuurslid Veilig Verkeer Nederland en geluidsman van het Oranjecomité. Ook heeft hij onlangs nog de inrichting van de studio bij de GGZ in Bennebroek verzorgd.

Carlo gefeliciteerd, ook namens de hele afdeling Kennemerland!


Bron:

https://www.bloemendaal.nl/actueel/koninklijke-onderscheidingen-voor-11-inwoners-van-de-gemeente-bloemendaal-tijdens-lintjesregen

 


KLIK HIER voor meer info over de andere leden van onze afdeling die zijn onderscheiden.

Nieuwsbrief april 2023

Klik op de afbeelding voor de pdf van onze nieuwsbrief

 

Onze voorjaarsuitgave 2023

 

In deze aflevering :

 

 • Woord van de voorzitters Harry PB5DX en Fred PA3GPA
 • Even voorstellen… Frans PC5T
 • N1MM Logger+ opstarten in meer smaken    –    Kees PA5WT
 • Tientjesclub   –   RCK
 • Ruim 50 jaar zendamateur met Theo PA1TK
 • Ko PAoJY 90 jaar!
 • Verslag van de Huishoudelijke Vergadering over 2022 van VERON A20
 • Oude meuk     –     ??
 • Gouden speld voor Theo Köhler PA1TK
 • Luisteren naar de bakens op de 10meterband     –    Kees PA5WT
 • Onze sponsors

5 mei 2023 Afdelingsavond

Op vrijdag 5 mei 2023 is de afdelingsavond van VERON Kennemerland. Er zal dan volop gelegenheid zijn voor onderling qso om zo weer eens bij te praten over alles wat ons als zendamateur zoal bezig houdt. Deelname van ons conteststation PA6Y als PA6HQ aan de IARU-contest (is  8 en 9 juli 2023) staat o.a.op de lijst. Tijdens onze afdelingsavond kunnen de QSL-kaarten worden ingeleverd én opgehaald bij onze QSL-manager Gert Jan PA3DVA.

Iedereen is weer welkom en de koffie is GRATIS.

 

Datum:  vrijdag 5 mei 2023
Aanvang:  20:00 uur
Adres:  Westerduinweg 9 IJmuiden

 

Kijk hier op ‘GOOGLEMAPS’ om te zien waar onze avonden gehouden worden.

HAMChallenge 2023

IARU-R1 is op zoek naar jouw ideeën! IARU nodigt jou uit om deel te nemen aan de HAMChallenge. Amateur radio gaat over plezier, radiocommunicatie, technologie, experimenteren, zelftraining en vriendschap. Heb jij een verbluffend idee dat je met de community wilt delen?

IARU-R1 nodigt jou uit

De International Amateur Radio Union Region 1 nodigt je uit om met een baanbrekend idee te komen. Denk aan iets dat het bewustzijn van amateurradio vergroot. IARU-R1 is op zoek naar jouw idee of project waarvan jij denkt dat het deel uitmaakt van de toekomst van amateurradio. Maak een team, deel je idee, presenteer je voorstel en voer dit uit. Dit is het moment om de amateurradio met een ander perspectief te presenteren, en we zijn op zoek naar jou! De beste voorstellen worden beloond, mis deze kans niet!

Lees meer

7 april 2023 afdelingsavond

Hierbij is iedereen uitgenodigd voor de afdelingsavond van VERON Kennemerland op vrijdag 7 april 2023. Het is dan ook ‘GOEDE VRIJDAG’ maar we geven toch, aan een ieder die dat wil, de gelegenheid om langs komen in IJmuiden. Zoals gebruikelijk is er volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en weer eens bij te praten over alles wat ons als zendamateur zoal bezig houdt.

Tijdens de afdelingsavond kun je de QSL-kaarten inleveren en ophalen bij onze QSL-manager Gert Jan PA3DVA.

Iedereen is welkom en de koffie is GRATIS.

Datumvrijdag 7 april 2023
Aanvang:  20:00 uur
Adres:  Westerduinweg 9 IJmuiden

 

Kijk hier op ‘GOOGLEMAPS’ om te zien waar onze avonden gehouden worden.

 

VERON

Gouden Speld PA1TK

Op 3 maart 2023 werd door de VERON aan Theo Köhler PA1TK een Gouden Speld uitgereikt. Namens het HB van de VERON werd deze door Theo PA1CW opgespeld tijdens de jaarvergadering van VERON afdeling Kennemerland.
Theo PA1TK heeft zich gedurende de afgelopen 50 jaar op allerlei gebied ingezet voor de vereniging.

 

Links Theo PA1CW en rechts de blij ‘vergulde’ Theo PA1TK

Dit is de zesde Gouden Speld die door de VERON binnen afdeling Kennemerland is uitgereikt.
KLIK HIER voor info over onze andere afdelingsleden die al eerder een onderscheiding ontvingen.