Spannende Afdelingscompetitie 2021

In de VERON Afdelingscompetitie van 2021 doet onze afdeling Kennemerland weer aardig mee. Onze 5e plek in de lijst is echter nog lang niet zeker. Afdeling Dordrecht heeft nu, 18 oktober 2021, een achterstand van maar 2 punten op onze afdeling. Voor het afgelopen weekeinde stonden ze nog 2 punten op ons voor. Altijd mooi zo’n tweestrijd vooral natuurlijk als wij onze huidige voorsprong kunnen handhaven of liever nog wat uitbouwen.

OVERZICHT LAATSTE 7 DAGEN

Onze afdeling was dus goed bezig in de verschillende contesten van de afgelopen dagen zoals te zien is in onderstaande tabel. Je ziet dat ook 25 of 50 qso’s al lekker aantikken voor ons totaal. Let ook eens op de bijdrage van Wout PDoWVB die nu de smaak van RTTY echt te pakken heeft gekregen met meer dan 200 verbindingen in de ‘JARTS-RTTY’.

De afdelingscompetitie duurt nog tot half december 2021. Met nog wat meer activiteit zouden we Dordrecht wel achter ons moeten kunnen houden en zelfs een plaats kunnen stijgen op de lijst.  De 16 deelnemers uit onze afdeling Kennemerland die nu al hun qso’s maken voor deze competitie zouden wat versterking zeker op prijs stellen. Ieder afdelingslid die dat wil kan zijn steentje bijdragen. Via deze LINK is te vinden hoe jij, als je dit nog niet doet, kunt meedoen.

 

Met contesten kun je veel ervaring opdoen in radio- en computertechniek, propagatie-onderzoek, antennes,  ‘ operating practice ‘ enz. Door mee te doen aan deze wedstrijden is natuurlijk vooral  heel veel plezier te beleven. 

 

Theo PA1TK

 

OEFENEN VAN MORSE GAAT NU NOG BETER

Sinds geruime tijd verzorgt Henk PAØHST vanuit zijn woonplaats Velsen-Zuid op 2 meter dagelijks uitzendingen voor iedereen die het opnemen van Morseseinen wil oefenen. Zie ook een eerder bericht hierover HIER op onze website.

Henk PAØHST geeft aan dat hij zijn station voor 2 meter nu sterk heeft verbeterd. Voorheen zond hij uit met 5 Watt maar sinds 1 oktober j.l. heeft hij nu 50 Watt beschikbaar. Het bereik voor zijn uitzendingen met morse-oefeningen is hiermee sterk toegenomen.

UITZENDINGEN

Om het opnemen van Morse te oefenen zendt Henk op alle werkdagen vanaf 17:00 uur lokale tijd Morse-tekst uit. Er wordt geen samenhangend verhaal uitgezonden maar de tekst bestaat uit willekeurige losstaande Nederlandse woorden.
De uitzendingen beginnen om 17:00 uur met 8 WPM (woorden per minuut) en in tijdsblokken van 10 minuten loopt de snelheid op tot circa 18 WPM. Je hoeft dus niet alles mee te schrijven maar haak daar aan waar je, qua snelheid, wilt oefenen.

DEELNAME

Deelname is geheel vrijblijvend. Dus heb je zin om naar wat Morse te luisteren stem dan af op de frequentie van PAØHST. Er is dus geen inmelden of iets dergelijks. Heb je vragen of wensen dan is Henk bereikbaar via email: pa0hst@veron.nl.

 

WAAR ZIJN DE UITZENDINGEN VAN PAØHST TE VINDEN?


FREQUENTIE:  145.400 MHz
MODE:  FM toon-gemoduleerd
PWR:  50 Watt
ANTENNE:  Verticale rondstraler op 10 meter hoogte
QTH:  Velsen Zuid ( JO22HL)
TIJDEN:  Op werkdagen van 17:00 tot 18:00 lokale tijd

Certificaat en beker voor PA6Y

Ons conteststation PA6Y heeft in de PACC van februari 2021 meegedaan. Voor de behaalde derde plek werd een beker en een certificaat aan ons uitgereikt op de HF-dag van de VERON. In het RCKML Magazine van dit najaar wordt er hierover nog het een ander meer verteld en getoond. De beker staat nu te pronken in de prijzenkast in IJmuiden.

Beker voor Henk PC4H

In het bericht HIER van 25 juni 2021 stond al te lezen dat Henk PC4H de eerste plaats in de PACC-DIGI behaalde. Op de VERON HF-dag van 18 september werden de prijzen uitgereikt voor de verschillende HF-contesten die door de VERON door het jaar heen georganiseerd worden. Op de foto staat de trotse Henk met zijn fonkelende beker.

De afdeling Kennemerland behaalde met 4 deelnemers uit onze groep de derde plek in deze PACC-DIGI van 2021. De hiermee verdiende beker staat in de prijzenkast in IJmuiden.

1 oktober 2021 Afdelingsavond

Op vrijdag 1 oktober 2021 is er weer een afdelingsavond van de VERON A-20 Kennemerland. Er is volop gelegenheid voor onderling qso.  Tijdens deze avond kunnen de QSL-kaarten worden ingeleverd en opgehaald bij onze QSL-manager Gert Jan PA3DVA.

Iedereen is weer welkom en de koffie is GRATIS.Datum
vrijdag 1 oktober 2021
Aanvang:
20:00 uur
Adres
Westerduinweg 9   IJMUIDEN

2e plek PI75KML DAC-2020

Voor de deelname op 50 MHz aan de DAC in het seizoen 2020 werd er een mooi certificaat uitgereikt aan PI75KML. De DAC is een serie met korte wedstrijden op de verschillende VHF/UHF-banden. Deze contests worden georganiseerd door de VERON VHF-en-hoger commissie.

Ons speciale afdelingsstation PI75KML was actief in 2020 vanwege het 75-jarig bestaan van VERON Kennemerland. Het station was behalve op 6 meter ook op HF actief. KLIK HIER voor het RCKML Magazine van oktober 2020 voor een verslag over deze activiteit van onze afdeling.

 

KOPIJ VOOR RCKML MAGAZINE

In oktober 2021 komt er weer een weer nieuwe uitgave van ons afdelingsblad ‘RCKML Magazine’. Zoals gebruikelijk wordt ons blad weer gezamenlijk met RCK uitgebracht. Natuurlijk wordt het blad zoals altijd gevuld met bijdragen van onze leden. Al jullie kopij is dus welkom.

Kopij

Een mededeling, een mooi verhaal of technisch artikel ( altijd natuurlijk het liefst met wat plaatjes erbij ) stuur je per email aan de secretaris van onze afdeling (zie in het MENU bij Afdeling > Bestuur).

Materiaal altijd welkom

Heb je al wel wat aantekeningen maar ( nog ) geen compleet artikel? Stuur het toch maar op. Hier maken wij er dan wel een compleet verhaal van. Heb je er twijfels over of je bijdrage wel geschikt is voor publicatie neem dan gerust eerst even contact hierover met ons op.

 

WE REKENEN WEER OP JULLIE INBRENG ZODAT ER WEER EEN MOOI AFDELINGSBLAD VOOR IEDEREEN KAN WORDEN UITGEBRACHT. AL JULLIE BIJDRAGEN ZIEN WE WEER MET VEEL PLEZIER TEGEMOET !

 

DE UITERSTE DATUM VOOR AANLEVEREN KOPIJ IS 6 OKTOBER 2021 !

 

KLIK HIER voor vorige uitgaven van ons afdelingsblad

 

10 september 2021

Video Kennemerland ILLW 2021

VERON Kennemerland en RCK namen samen deel met het station PI4RCK/LH aan het ILLW. Dit ‘International Lighthouse Lightship Weekend’ vond plaats op 21 en 22 augustus 2021. Ton PA4TK heeft een film over zijn belevenissen op YouTube geplaatst.

 

 

Lezen wat er staat…

Als reactie op de uitnodiging voor de afdelingsavond in september kwam een bericht binnen met de vraag hoe wij het als afdeling toch in ons hoofd konden halen onze bezoekers te verplichten om zich te laten vaccineren tegen Corona. Dat kon dus echt niet!

Wat staat er dan?

In de uitnodiging staat zoiets als een verplichting echter beslist NIET. Er staat dat wij er van uitgaan dat iedereen wel gevaccineerd zal zijn. Dit staat er omdat de vaccinatiecampagne van de overheid nu echt goed op dreef is en dus een overgroot deel (nu al bijna driekwart) van de Nederlanders is gevaccineerd!

Zelf verantwoordelijk

Wij mogen en kunnen zelfs vaccinatie als toelatingseis niet stellen. Om dit nog maar eens te bevestigen staat in de uitnodiging nog maar eens dat iedereen steeds zelf verantwoordelijk blijft voor eigen handelen.

Iedereen welkom

Op onze afdelingsavonden is dus iedereen welkom. Wij kunnen, mogen en willen geen politie-agentje spelen.

We mogen er vanuit gaan dat iedereen elkaars gezondheid zal respecteren!

 

 

Afdelingsbestuur VERON A20

 

Foto’s ILLW-2021 IJmuiden

In het weekeinde van 21 en 22 augustus 2021 waren wij met een groep van onze afdeling samen met RCK actief in het Lighthouse-Lightship-Weekend. Met het station PI4RCK/LH waren we qrv op 20 en 2 meter.

Frans PC5T, Rob PA7RW, Ton PA4TK, Kees PA5WT, Fred PE3FS en Ruud PE1BTV waren de operators en hadden nog best wat hulp kunnen gebruiken.

Beide dagen draaide het station met 4 operators. Er werden in het totaal zo’n 200 verbindingen gemaakt.

Dat er wat weinig bezoekers langskwamen wijten we dus aan de huidige Coronaperikelen.
Lees meer