3 februari 2023 Afdelingsavond

Op vrijdag 3 februari 2023 is er weer een afdelingsavond van VERON Kennemerland. Op deze avond is er een interessante lezing door Okko PH2CV over het aan boord van de “SS Rotterdam” gevestigde amateurradiostation PI4HAL en de voor de communicatie gebruikte apparatuur van dit schip.

Tijdens deze avond kunnen de QSL-kaarten worden ingeleverd én opgehaald bij onze QSL-manager Gert Jan PA3DVA.

Iedereen is weer welkom en de koffie is GRATIS.

 

Datum:    vrijdag 3 februari 2023
Aanvang:  20:00 uur
Adres:    Westerduinweg 9 IJmuiden

 

Kijk hier op ‘GOOGLEMAPS’ om te zien waar onze avonden gehouden worden.

Lezing over PI4HAL door Okko PH2CV

 

PI4HAL zijn de roepletters (call) van het amateurradiostation dat zich bevindt op het voormalige cruiseschip stoomschip (SS) Rotterdam, gelegen aan het 3e Katendrechtsehoofd in Rotterdam. De SS Rotterdam is nu een museumschip en ligt definitief in Rotterdam sinds 2018.

Certificaat PA6HQ

Afgelopen zomer, op 9 en 10 juli 2022, heeft de contestgroep van onze afdeling meegedaan aan de IARU-contest op de HF-banden. We waren onderdeel van de landelijke groep die de VERON vertegenwoordigde in deze wedstrijd en er werd gewerkt onder de call PA6HQ. De resultaten van deze contest zijn nu gepubliceerd en het station PA6HQ heeft een mooi certificaat gekregen voor de deelname.

 

Impressie nieuwjaarsreceptie 2023

Foto-impressie van de nieuwjaarsreceptie van VERON Kennemerland en Radio Club Kennemerland op 6 januari 2023

Toespraak voorzitters Fred PA3GPA (links) en Harry PB5DX

 


Proosten op het nieuwe jaar

 

Wim PA3BMA (rechts) krijgt een leuke waardering aangeboden na ruim 20 jaar werken aan ons clubblad

 

Even bijpraten

 

Dat had ik bij ons in Oekraïne nog nooit gezien…

 

Nog meer bijpraten

Nieuwsbrief december 2022

Klik op de afbeelding voor de pdf van onze nieuwsbrief

 

Onze winteruitgave 2022

 

In deze aflevering :

 

 • Woord van de voorzitters Harry PB5DX en Fred PA3GPA
 • Vraag jouw eigen handige email-alias aan via de VERON
 •  Afscheid de redacteur van ons RCKML Magazine – Wim PA3BMA
 • Voorbereidingen voor een contest met N1MM Logger+     –    Kees PA5WT
 • Radio Rotor sluit per 1 januari 2023
 • Uitbreiding PTT-mogelijkheden voor de IC-9700     .     Theo PA1TK
 • Kennemerland winnaar VERON Afdelingscompetitie 2022    –   Henk PC4H
 • Aankondigingen radiomarkten
 • Uitnodiging voor onze nieuwjaarsreceptie
 • Workshop Morse op onze OPEN DAG      –    Kees PA5WT
 • Tientjesclub    –    RCK
 • Onze sponsors

Certificaat voor PA6Y

Met het conteststation van onze club PA6Y behaalde we de derde plaats in de PACC van 2022. Iedereen die deelgenomen  heeft aan de PACC-2022 kan nog tot 1 februari 2023 hiervoor een certificaat downloaden via de website: https://contest.veron.nl/PACC

PACC 2023

We zijn al weer bezig met de voorbereidingen voor de komende PACC-2023 die op 11 en 12 februari zal zijn. Met ons station PA6Y zullen we weer qrv zijn vanuit het clubgebouw van RCK in IJmuiden op de HF-banden van 160 tot en met 10 meter. We zoeken voor deze PACC nog operators voor zowel ssb als cw. Je bent natuurlijk ook zeer welkom ook als je geen of weinig ervaring in dit soort radiowedstrijden  Meld je aan op een afdelingsavond of via het contactformulier op deze website (kies daar ‘aan de secretaris a20’)

Afdelingscompetitie 2022 afgesloten

De inzendtermijn voor de VERON Afdelingscompetitie van 2022 is afgesloten op 19 december. Onze afdeling Kennemerland heeft de laatste paar maanden steeds gestreden met VERON afdeling Waterland voor de eerste plek op de lijst. Waterland leek aan het langste eind te gaan trekken. Echter een verrassende eindsprint (met o.a. hoge deelname vanuit onze afdeling aan de ARRL 10 meter contest) heeft ons met ruim 2300 punten toch nog net boven aan de lijst doen belanden.

 

DE TOP 3

 

Alle 16 deelnemers uit onze afdeling kunnen trots zijn op dit fraaie resultaat.


In januari 2023 begint het nieuwe seizoen van de VERON Afdelingscompetitie alweer.
KLIK HIER om te zien hoe ook jij voor onze afdeling kan meedoen.

 

6 januari 2023 Nieuwjaarsreceptie

Op vrijdag 6 januari 2023 is de nieuwjaarsreceptie van VERON Kennemerland samen met RCK. Onder het genot van een drankje en een hapje kunnen elkaar dan een goed nieuwjaar wensen. Er is natuurlijk weer volop gelegenheid voor onderling qso om zo weer eens bij te praten over alles wat ons als zendamateur zoal bezig houdt.

 


Verder blikken we vooruit in het pas begonnen jaar. We beginnen dus met de nieuwjaarsreceptie. Tijdens de afdelingsavond van februari staat een lezing gepland. We zijn al bezig met de voorbereidingen voor de PACC-2023 die op 11 en 12 februari zal zijn. Met ons station PA6Y zullen we weer qrv zijn vanuit het clubgebouw van RCK in IJmuiden op HF. We zoeken hiervoor nog operators voor zowel ssb als cw. Meld je aan op de afdelingsavond of via het contactformulier op deze website (kies daar ‘aan de secretaris a20’). In maart is onze jaarlijkse ledenvergadering. Verder gaan we gedurende het jaar meedoen aan verscheidene contesten en misschien ook weer eens met de velddag.

Tijdens onze afdelingsavond kunnen de QSL-kaarten worden ingeleverd én opgehaald bij onze QSL-manager Gert Jan PA3DVA.

Iedereen is weer welkom en de koffie is GRATIS.

 

Datum: vrijdag 6 januari 2023
Aanvang: 20:00 uur
Adres: Westerduinweg 9   IJmuiden

Klik hier op ‘GOOGLEMAPS’ om te zien waar onze avonden gehouden worden.

2000 punten

De VERON Afdelingscompetitie van 2022 is nu, eind november, in de beslissende eindfase beland. Afdeling Waterland en onze afdeling hebben nu beide meer dan 2000 punten verzameld en strijden nog driftig om de eerste plek op de lijst. De strijd is dus nog niet beslist.

Onze afdeling kan dus vanaf nu elke punt goed gebruiken. Er zijn nog enkele kansen voor het verzamelen van punten in dit seizoen. Maak ook eens 25 verbindingen in een een contest en scoor daarmee een punt voor de afdeling! Geef jouw score op vóór 19 december a.s. via de website van de VERON Afdelingscompetitie.

 

Problemen website Afdelingscompetitie?

 

Theo PA1TK beheert de website van de VERON Afdelingscompetitie en laat weten dat er wat storingen zijn/waren. Lukt het je niet direct om jouw score door te geven probeer het dan gewoon later nog eens. De ICT-commissie van de VERON meldde aan Theo dat de wat verouderde opzet van de website voor de problemen zorgt en ze zijn al een tijdje aan het proberen een oplossing hiervoor te bedenken.

2 december 2022 Afdelingsavond

Op vrijdag 2 december 2022 is al weer de laatste afdelingsavond in de reeks van 2022 van VERON Kennemerland. Er zal dan volop gelegenheid zijn voor onderling qso om zo weer eens bij te praten over alles wat ons als zendamateur zoal bezig houdt. Deelname van ons conteststation PA6Y aan de altijd gezellige PACC (is  11 en 12 februari 2023) staat ook op onze lijst. Tijdens onze afdelingsavond kunnen de QSL-kaarten worden ingeleverd én opgehaald bij onze QSL-manager Gert Jan PA3DVA.

Iedereen is weer welkom en de koffie is GRATIS.

 

Datum:  vrijdag 2 december 2022
Aanvang:  20:00 uur
Adres:  Westerduinweg 9 IJmuiden

 

Kijk hier op ‘GOOGLEMAPS’ om te zien waar onze avonden gehouden worden.