Velddag 1 en 2 juni 2024

Oproep aan alle amateurs van de RCK en VERON A20,

In het eerste volle weekend van juni is er zoals door de VERON al is aangekondigd een nieuwe opzet  velddag, mixed mode contest en hoe leuk kan het zijn als wij als RCK en VERON Kennemerland daar aan mee gaan doen.

 

 

Ik zoek dus medestanders. Misschien voor 1 dag, of bij voldoende animo 2 dagen. Het liefst mensen met enige ervaring met dit soort evenementen. Maar laten wij het voor dit jaar niet te groot maken. Ikzelf heb geen idee wat er voor nodig is, behalve een antenne en een set en een flesje drinken. Ik zal dan met mijn IC-705 en mijn HP-01 antenne en externe voeding net zolang doorgaan tot de sap op is. Maar wellicht met een paar man en met ieder zijn eigen (QRP) set is er toch een leuke dag van te maken?

En een bijkomend aspect is dat onze radiohobby zichtbaar wordt voor het publiek en promoten wij daardoor niet alleen de hobby, maar ook onze superleuke clubs, die altijd op nieuwe leden zitten te wachten. Mijn insteek is op een gezellige dag een paar verbindingen maken.

 

Dus doe mee, meld je aan via pa07rw@gmail.com en laten wij er ‘Watt’ van maken.

 

Hieronder een stukje proza geplukt van de VERON-site:

Natuurlijk is het zinvol om de periode voor de velddag al enkele voorbereidingen te treffen, die als verkenning nuttig kunnen zijn. Velddagstations moeten vanaf één en dezelfde plaats werken, waarbij de zendontvangers en antennes zich binnen een straal van 500 meter moeten bevinden. Tijdens de VERON velddag contest mag geen (!) gebruik gemaakt worden van permanente gebouwen en vaste elektriciteitsnetten. Het gebruik van steunpunten aan permanente gebouwen en structuren ten behoeve van antennes is niet toegestaan. Bomen en dergelijke mogen wel gebruikt worden als bevestigingspunt. De opbouw van het velddagstation mag niet eerder dan 24 uur voor aanvang van de contest beginnen. Bij het inzenden van je log geeft je aan je aan de voorwaarden te hebben gehouden.

 

73 de PA7RW

Rob dus