Geen Nieuwjaarsreceptie 2022

Onze geplande nieuwjaarsreceptie van vrijdag 7 januari 2022 is helaas afgelast. Gezien de huidige maatregelen rondom Corona is het niet mogelijk om deze avond doorgang te laten vinden.

We hopen in de komende maanden toch weer aan de slag te kunnen met onze avonden. Zodra er iets wijzigt in de mogelijkheden zal het bestuur iedereen daarvan op de hoogte stellen.

Bestuur VERON Kennemerland

Aanspreekpunt EMC-EMF?

Storingsbestrijding in onze hobby is een onderwerp geworden waar we allemaal wel belangstelling voor hebben. Bij EMC/EMF ligt de nadruk op storingen van allerlei aard die wij in onze gewone woonomgeving ondervinden bij het uitoefenen van onze hobby. De vraag is ondergaan we dit gelaten of kunnen/willen wij hier iets aan doen? Gelukkig zijn zendamateurs altijd bezig met het bedenken van oplossingen. Zo is binnen de VERON de EMC-EMF commissie hiermee al heel wat jaren aan de gang. Vanuit de VERON is nu het plan uitgewerkt om de verschillende afdelingen in het land steeds meer te betrekken bij het signaleren en oplossen van voorkomende situaties.

Cursus in 2022

De EMC-EMF-commissie gaat in de periode van maart tot september 2022 op verschillende plaatsen in het land EMC-cursusdagen verzorgen. Deze EMC-EMF opleiding in onze regio Noord Holland wordt gefaciliteerd door afdeling den Helder. De datum voor deze EMC-EMF opleiding zal, na de aanmeldingen, worden ingepland op een zaterdagochtend in het komende seizoen.

Lees meer

BESTE WENSEN 2022

Voor iedereen een voorspoedig en vooral gezond 2022!

Vraag van Michaël NL4848

Ons afdelingslid Michaël NL4848 heeft een vraag:

Zijn er binnen (mag ook er buiten) onze afdeling A20 leden die gebruikerservaring hebben met de Malachit(e) SDR-ontvanger? Het liefst met de originele uitvoering van het Malahiteam en niet de Chinese kloons.

Палахит прототип
Michaël NL4848

 

Reageren kan via “nl4848@veron.nl ” of via het webformulier aan de secretaris A20

Nieuwsbrief Kerst 2021

Klik op de afbeelding voor de pdf van deze nieuwsbrief

 

Onze kerstuitgave 2021

In deze aflevering o.a. :

 

  • Woord van de voorzitters    –    Harry PB5DX en Fred PA3GPA
  • 14.000 km/h  –  AD
  • VERON Afdelingscompetitie     –     Theo PA1TK
  • Knutselantenne voor de 4-meterband     –     Kees PA5WT
  • Run op telexmachines 1980
  • Agenda 2022     –   RCK / VERON A20
  • YOTA-maand    –    Theo PA1CW
  • De Benelux QRP Club     –    VERON A20
  • QR-code waar je niet voor hoeft te worden geprikt
  • Is ICOM wel helemaal bij de tijd?    –    Kees PA5WT
  • Clini Clowns   –   Ko PAoJY
  • Nieuwe pagina op website van VERON Kennemerland
  • Tientjesclub RCK
  • In memoriam:  Arnold Peeters PA2AAP
  • Onderhoud en verbetering HF-antennes PA6Y (2) – Harry PB5DX

1 januari 2022 AGCW-test op 2 m en 70 cm

Een bericht van onze Duitse cw-vrienden:

 

Hallo VHF-UHF Fans,

am Neujahrstag ist es wieder so weit. Der AGCW VHF-UHF Contest findet statt. Dieser Veranstaltung kann selbst ein Virus nichts anhaben. Ich hoffe wir hören uns am Samstag den 1. Januar 2022 von 14:00 – 17:00 UTC. Ich bin aus dem Home-QTH in JO31TO mit dabei. Die aktuelle Auschreibung gibts nur HIER

Bitte benennt Eure Log-Dateien unbedingt nach folgendem Schema::VHFUHFYYYYMM–Call_Type_Class.edi und sendet sie an “vhfuhf@agcw.de”

Beipspiele:
VHFUHF202009-DL9QQQ_UHF_C.edi
VHFUHF202009-DL9QQQ_VHF_A.edi
Die Logeinsendung wird innerhalb 24 Stunden mit einer eMail bestätigt. Wenn keine Bestätigung kommt, ist was schief gelaufen. Dann bitte melden.

Wir haben die Bezeichnung der Logdateien noch einmal verändert, weil es für den Auswerter eine erhebliche Erleichterung bedeutet, wenn im Dateinamen die Wertungsklasse zu erkennen ist.

Bert DF7DJ

 

 

 • Voor deze korte cw-contest op 2 meter en 70 cm is bij N1MM Logger+ een ‘udc’ nodig. Deze udc is te vinden via deze LINK Je kunt dan de extra info die in de contest wordt meegezonden netjes verwerken.
 • Een aangepast ‘mc’ voor deze contest is te krijgen door deze via het webformulier aan te vragen bij de secretaris van VERON A20. Via deze mc wordt de voorgeschreven inhoud van de berichten op de juiste manier verzonden compleet met de voorgeschreven breukstrepen en de extra info.

Certificaat VERON Afdelingscompetitie


Het antennepark op het certificaat zal iedereen wel bekend voorkomen

Alle deelnemers aan de VERON afdelingscompetitie in 2021 van de afdeling A20 kregen een mooi certificaat voor hun activiteit in dit afgelopen jaar. In 2021 behaalden we met de afdeling nu de 5e plek met meer qso’s en meer punten dan vorig jaar. Maar in 2020 haalden we met die iets lagere score echter wel de 2e plek in de lijst! Januari 2022 beginnen we weer met een nieuw seizoen in de VERON afdelingscompetitie.

Arnold PA2AAP SK

Via Jos PA3GDF en Hans PAoSNY bereikte ons het bericht dat ons afdelingslid Arnold Peeters PA2AAP op woensdag 8 december 2021 is overleden. Arnold mocht 88 jaar oud worden. Met Arnold verliest VERON Kennemerland een gewaardeerd lid. Hij liep al zo lang mee in onze gelederen dat onze afdeling zonder hem eigenlijk niet goed voorstelbaar is.

Arnold was o.a vrijwilliger bij de Eenhoorn in Haarlem-Schalkwijk. Toen onze afdeling rond 2000 niet meer terecht kon in het clubhuis van de scouts in Aerdenhout heeft hij er voor gezorgd dat VERON Kennemerland daar bij de Eenhoorn verder kon met de afdelingsavonden.

 

Arnold PA2AAP – SK

 

 

Zijn laatste levensjaar verliep moeizaam. Zijn vrouw overleed en hij brak een heup waardoor hij lange tijd moest revalideren. Arnold was een markante man, een bijzonder mens en radiozendamateur. Hij was medeoprichter van de Projectgroep 540 en crew-member van het radiostation PI9KLM. PA2AAP is overgegaan naar een andere dimensie.

Charles PAoBDC geeft aan dat we Arnold zullen hem missen, maar hij zal altijd met een glimlach in onze gedachten zijn want zijn humor was ongeëvenaard. Over zijn toenemende vergeetachtigheid zei hij zelf: “Ach, mijn geheugenchip is niet nieuw meer“.
We sluiten dit bericht af met de gevleugelde woorden waarmee Arnold een qso vaak beëindigde: “…. Heb ik verder nog iets te melden…, nee niks eigenlijk… PA2AAP gaat stoppen met prevelementeren, is d’raf en d’ruit… gaat QRT

 

Arnold als operator bij PI9KLM

Kijkje in de shack bij…

Op onze website is een nieuwe pagina beschikbaar ‘Kijkje in de shack bij..’ . De bedoeling van de nieuwe pagina is deze te vullen met foto’s vanuit de shack van onze leden. Maak een leuk plaatje of laat deze maken van jouw radio-shack. Je kunt er voor kiezen om zelf op de foto te staan of juist niet. Ook hoef je niet op te ruimen als je daar geen zin in hebt!

Het mag ook een foto zijn van je vakantie-shack of tijdens een velddag of dxpeditie. Er staan alvast enkele foto’s op de pagina. Op de foto hieronder zie je als voorbeeld Theo PA1TK druk bezig met een contest op 2 meter vanuit zijn tijdelijke shack in een tentje in Luxemburg. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Theo – LX/PA1TK/p  –  2015

 

We zijn allemaal benieuwd hoe jouw ‘radioplekje’ eruit ziet.

 

Kees PA5WT

Gevaagd: Kopij voor onze nieuwsbrief

Vlak voor de Kerst  van 2021 zal er weer een nieuwe editie van ons afdelingsblad RCKML Magazine verschijnen. Kopij hiervoor inleveren graag voor a.s. 18 december dus je hebt nog wel even de tijd.

Heb je een interessant stukje, een mededeling, een vraag een mooi verhaal of een technisch artikel? Stuur het dan op via ‘secretaris.a20@veron.nl” of via het  contactformulier.

TIP:

Stel het niet te lang uit maar begin zo snel mogelijk met het schrijven van jouw bijdrage…

 

30 november 2021