27 april 2019 PA1TK koninklijk onderscheiden

In de ochtend van 27 april 2019 is ten huize van de familie Köhler in Spaarndam door Onno Hoes, burgemeester van Haarlemmermeer, een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Theo Köhler ( PA1TK ). Ook zijn echtgenote Ancilla kreeg een onderscheiding.

Theo kreeg zijn onderscheiding in de eerste plaats voor zijn werk voor de Radiozendamateurs. Maar Onno Hoes noemde ook zijn geluidsmetingen van het vliegverkeer rond Schiphol en zijn voorzitterschap van het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap. Theo Köhler was voorzitter van het koor van 1995 tot 2000. Hij was de laatste voorzitter “van buiten de vereniging”. Met enthousiasme, waar nodig strengheid, maar altijd met grote betrokkenheid vervulde hij deze functie. Theo heeft er ook voor gezorgd dat we nu nog kunnen horen hoe het koor destijds zong: hij maakte zelf de geluidsopnames.

 

Ancilla kreeg de onderscheiding vanwege de zeer vele activiteiten die zij als vrijwilligster heeft uitgevoerd in de sfeer van de zorg. De foto werd gemaakt op het moment dat Ancilla door burgemeester Onno Hoes werd toegesproken, terwijl Theo nog onkundig was van de eer die hem even later te beurt zou vallen.