Updateperikelen met Windows ?

Misschien heeft Microsoft de bestanden voor de update versie 2004, opvolger van 1909, al op jouw computer gezet. Je kunt zelf voorlopig bepalen wanneer je deze update uitvoert. Dit is een nogal tijdrovende update dus wees gewaarschuwd. Mijn ervaring is dat er regelmatig tijdens een update ongewenste wijzigingen in het register van Windows kunnen worden aangebracht. Bij mij werden dan plotseling b.v. sommige drivers geblokkeerd of werd het systeemherstelpunt uitgeschakeld. Dat kostte mij dan vaak weer een heleboel onnodige tijd om alles weer goed in te stellen.

 

 

Ik heb een simpele oplossing gevonden voor dit probleem waarmee ook jij je voordeel kunt doen. Ik heb bij dit bericht een bestandje beschikbaar gemaakt waarmee je eenvoudig kunt verhelpen dat drivers geblokkeerd en/of niet meer geüpdatet kunnen worden na een update van Windows 10. Ook is een bestandje beschikbaar met mogelijkheid om het systeemherstelpunt weer IN te schakelen nadat in een update van Windows 10 dit ongewenst werd uitgeschakeld.

 

Deze twee bestanden zitten samen in het bestand met de naam  ‘Drivers en herstelpunt.zip’  dat je HIER kunt downloaden. De twee bestanden zijn:

  •  “toestaan drivers.reg
    hiermee kun je de blokkade in het register van drivers verhelpen.
  •  “inschakelen systeemherstelpunt.reg
    voor het weer inschakelen van het maken van een systeemherstelpunt.

 

Na uitpakken van het zip-bestand  zou ik deze 2 bestandjes dan op je bureaublad opslaan of ergens in een speciale map op je bureaublad waar je nog meer tools hebt staan.  Als er nu na een Windows-update iets niet werkt van jouw drivers of als je b.v. de schijfletters niet kunt aanpassen dan kun je gewoon dubbelklikken op diegene die je nodig heb. Na het klikken even akkoord geven want Windows waarschuwt dat veranderingen in het register gevaarlijk kunnen zijn. Geloof mij, ik heb ze na bijna elke Windows 10 update hier wel eens nodig gehad.

 

Hier nog een link naar een nieuwsbrief van PC Schoone. Hier staan veel goede tips in om verbeteringen aan te brengen in de werking van  jouw computersysteem:
https://www.schoonepc.nl/windows10/mei_2020_update.html

 

Dick van Empelen  PAoGRU / PG6F

16 juli 2020