Verslag “75 jaar VERON-dag” met PI75KML

Woensdag 21 oktober 2020 was de 75 jaar VERON-dag. Ter verhoging van de feestvreugde was ook ons speciale afdelingstation PI75KML qrv op deze dag. De bedoeling was dat afdelingsleden, die zich hiervoor hadden aangemeld,  op deze dag aanwezig zouden zijn op zelfgekozen tijden. De band en ook de mode kon ook zelf worden bepaald. Hier of daar een half uurtje dat kon natuurlijk al snel worden gepland.

 

Er is door PI75KML gewerkt op 80 t/m 2 meter in ssb, fm, cw en FT8. De activiteiten waren verdeeld over de hele dag net wanneer de operators daarvoor gelegenheid hadden. Via een online-kalender gemaakt door Jan Jaap PG7V werden de activiteiten tussen de operators onderling rechtstreeks op elkaar afgestemd.

 

DRUKSTE TIJD

Het drukste uur was van 14 tot 15 UTC. Er waren toen 3 operators gelijktijdig actief en die noteerden toen gezamenlijk 114 verbindingen. Ondanks dat deze 75 jaar VERON-dag op een doordeweekse werkdag viel was de belangstelling om een QSO met PI75KML te maken over het algemeen toch best goed.  Ook de condities op HF waren op deze dag best leuk met ook aardig wat activiteit op 15 en zelfs 10 meter.

Aan het eind van de dag stonden er o.a. 72 Amerikanen in het log. Totaal zijn er op deze dag door PI75KML 445 QSO’s gemaakt verdeeld over alle werelddelen.  Hiermee heeft onze afdeling Kennemerland dus wel zijn steentje bijgedragen aan dit feestje van 75 jaar VERON.

 

Kees PA5WT  – coördinator PI75KML

22 oktober 2020