10 juli 2020 Kennemerlandronde.

A.s. vrijdagavond 10 juli om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemmerlandronde!  Deze ronde draait nu al weer enkele weken op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI75KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.


Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. Voor de gegevens van dit relais zie het bericht over de ronde van 15 mei.. Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.

 

Regelmatige inmelder bij de ronde is Stephan PD1SJP uit Bloemendaal. Hij had voorheen soms wat moeite om met zijn GP-antennetje goed over het relais op 70 cm te komen. Hij heeft dit als een rasechte knutselaar opgelost door zelf een Yagi-antenne te maken.


 

Zoals op de foto te zien hoeft het dus niet altijd echt ‘high tech’ te zijn om goed te kunnen werken. Met een pvc-buis als drager en installatiedraad voor de elementen heeft hij deze antenne gemaakt. Met deze constructie op zijn balkon is het resultaat dat hij nu prima is te horen via PI2HLM. Kosten vrijwel NUL euro maar wel dus onbetaalbaar veel knutselplezier !

 

73,
Kees PA5WT