1 september tot 30 november 2019: PH100KLM

 

In 2019 bestaat onze nationale luchtvaartmaatschappij, de KLM, 100 jaar. Om dit feit te herdenken zal de VERON Afdeling Kennemerland in samenwerking met RCK uit IJmuiden de speciale roepnaam PH100KLM in de lucht brengen. De periode van deze activiteit loopt van 1 september tot en met 30 november 2019. Meerdere zendamateurs zullen het station PH100KLM in de lucht brengen vanuit eigen huis met hun eigen radiostation. Dit zal in allerlei verschillende modes, van cw tot FT8 en van ssb tot EME, op de verschillende amateurbanden gebeuren.

 

HOE KUN OOK JIJ MEEDOEN ?

 

Wil je meedoen dan kun je je aanmelden bij mij, Dick PAoGRU. Het kan ook via het contactformulier hier op deze website. Na aanmelden krijg je dan toegang tot een ‘PH100KLM-online-kalender’ waarop jezelf kunt aangeven wanneer je actief wilt/kunt zijn. Een handleiding hoe je je kunt registreren en de kalender moet invullen wordt na aanmelding gestuurd. De logs kunnen na afloop van de periode dan per email aan mij, Dick PAoGRU, worden gestuurd. Alle qso’s zullen via het QSL-bureau worden bevestigd. Gert Jan PA3DVA zal als QSL-manager van PH1ooKLM functioneren.

KLM

De KLM werd op 7 oktober 1919 opgericht. Dit najaar wordt dus het 100 jarig bestaan gevierd. In oktober 2019 zal de KLM uitgebreid aandacht besteden aan de oprichting in 1919. De officiële herdenking heeft al in maart 2019 plaats gevonden in aanwezigheid van de Koning Willem Alexander.

 

In 1919 werd de Eerste Luchtverkeer Tentoonstelling in Amsterdam georganiseerd. Schiphol was toen als vliegveld slechts een postzegel in de Haarlemmermeerpolder. Ondertussen is zij uitgegroeid tot een wereldluchthaven en is het de thuisbasis van een moderne luchtvloot. De KLM en luchthaven Schiphol zijn dus zo samen al 100 jaar een factor van belang in de Nederlandse samenleving.

KLIK HIER  voor het RCKML Magazine van juni 2019 waarin het hele verhaal over PH100KLM nog meer wordt verduidelijkt

 

     Dick PAoGRU