september 2020: Start nieuwe seizoen

 

* Mededeling afdelingsavonden

Op de bestuursvergadering van 24 augustus j.l is besloten in dit nieuwe seizoen voorzichtig weer met de VERON-afdelingsavonden te starten. Vanwege de nodige aanpassingen lukt dit nog niet in september. Op VRIJDAG 2 OKTOBER zal de eerste VERON-avond zijn in een geheel nieuwe aangepaste stijl.
Het clublokaal bij RCK in IJmuiden wordt volgens strenge richtlijnen ingedeeld en alle bezoekers moeten zich vooraf inschrijven. Er zal ook helaas een beperking gaan gelden voor het maximaal aantal bezoekers. Hoe dit allemaal precies gaat lopen zal binnenkort allemaal uit de doeken worden gedaan hier op de website.

Ook met de RCK-avonden wordt weer van start gegaan. Natuurlijk zal ook die ledengroep op tijd alle nodige info ontvangen van het RCK-bestuur.

 

* Kopij voor nieuwe uitgave clubblad

Er is een nieuwe uitgave van ons afdelingsblad RCKML Magazine in de planning.  Zoals gebruikelijk wordt dit weer gezamenlijk met RCK uitgebracht. Sluitingsdatum voor kopij is a.s. 27 september. Heb je een mededeling, een (vakantie)verhaal of technisch artikel (natuurlijk het liefst met wat plaatjes erbij ) kun je dit via het contactformulier op onze website aan de afdelingssecretaris toesturen. Heb je wat aantekeningen maar geen compleet artikel kun je het materiaal gewoon sturen dan maken wij er wel een compleet stuk van.

WE ZIEN AL JULLIE BIJDRAGEN WEER MET VEEL PLEZIER TEGEMOET !

* PI75KML

Maandag 31 augustus was de laatste dag van de clubactiviteit met ons speciale afdelingsstation PI75KML gedurende de maanden juli en augustus . Hiermee werd gevierd dat onze afdeling 75 jaar geleden op 11 juli 1945 in Haarlem werd opgericht. In de komende uitgave van ons clubblad zal een kort verslag over de belevenissen van de deelnemers staan. Alle verbindingen die door PI75KML gemaakt zijn zullen worden bevestigd met een qsl-kaart via het qsl-bureau.

  • Op 21 oktober a.s. zal PI75KML nog weer actief zijn in de qso-party op de 75 jaar VERON-dag.

 

* Laatste Kennemerlandronde

Vrijdagavond 28 augustus vond de laatste Kennemerlandronde plaats. Ko PAoJY dacht bij het begin van deze laatste ronde even dat hij zijn rode pet kwijt was maar het bleek dat hij deze pet gewoon al op zijn hoofd had staan zoals op de foto is te zien! Het was een gezellige drukte deze keer met weer veel inmelders. Rond 21 uur werd voor de laatste keer deze ronde afgesloten.
Besloten is deze ronde niet verder voort te zetten ook omdat de verenigingsavonden weer voorzichtig gaan beginnen op de vrijdagavonden.

Gelukkig is er een prima alternatief in de vorm van de RCK-ronde. Iedere zondagmiddag om 14:00 uur lokale tijd is deze RCK-ronde op PI1ASD de repeater van Amsterdam op 145.787.5 MHz  ( subtoon 110,9 Hz ). Deze ronde loopt al heel lang en elke inmelder is altijd welkom. De rondeleiders daar, ook bekend van de Kennemerlandronde, zijn Ko PAoJY en Kees PD1ACD.

 

 

* Weer contesten vanaf clubstation van RCK in IJmuiden

De deelname aan contesten vanuit het RCK-clubhuis was vanaf begin maart noodgedwongen stilgelegd  De PACC  in februari ( zie  VIDEO ) was de laatste contest met PA6Y vanuit IJmuiden. Dit najaar pakt PA6Y de draad weer op in de CQ WW DX-ssb van 24 en 25 oktober en de CQ WW DX-cw op 28 en 29 november. Ons station in IJmuiden  is weer bijna geschikt om op alle HF- banden goed uit te komen. Er zal nog wel wat werk moeten worden gedaan aan enkele antennes. Harry PB5DX coördineert de nodige werkzaamheden.

Om bij deze contesten te voldoen aan alle Corona-maatregelen zijn niet veel aanpassingen nodig. De werkplekken voor de 2 stations zijn ruim van elkaar af geplaatst. Per werkplek is er nu nog maar plaats voor één operator. Ben je niet aan het werk als operator MOET je nu naar het andere lokaal verkassen. Tijdens deze contesten zal ook gelden dat je alleen welkom bent in het clubgebouw als je bent ingeschreven op de lijst ! Een veilige omgeving garanderen voor iedere deelnemer blijft steeds het allerbelangrijkst.
Meer info over de definitieve uitwerking van de aangepaste opzet en regels bij de contesten volgt binnenkort.

 

Dit nieuwe seizoen zal zeker anders worden dan alle voorafgaande. Toch gaan we als afdeling niet bij de pakken neerzitten en gaan we in samenwerking met jullie allemaal er gewoon het beste van maken.

 

1 september 2020

Bestuur VERON A-20 Kennemerland

 

VERON