21 augustus 2020 Kennemerlandronde

A.s. vrijdagavond 21 augustus om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemmerlandronde. Deze ronde draait nu al weer enige tijd op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI75KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavond.

 

LET OP

 

Volgende week vrijdagavond 28 augustus is de voorlopig laatste Kennemerlandronde in een reeks die vanaf alweer vanaf begin mei gelopen heeft.
ZORG ER VOOR DAT JE ER DAN ZEKER BIJ BENT !

Ko PAoJY, Fred PA3GPA en Henk PC4H zijn de afgelopen maanden per toerbeurt onze rondeleiders geweest.

In de afgelopen 4 maanden hebben heel wat leden van onze clubs zich al ingemeld in deze ronde. Volgens de gemaakte planning stopt eind augustus de Kennemerlandronde in zijn huidige vorm.

 

Denk jij ook dat een ronde, vooral in deze nog steeds lastige tijd, een goede functie kan hebben? Is er voor de komende tijd voldoende animo om door te gaan met een afdelingsronde? Hiervoor zoeken we dan minstens twee enthousiaste mensen die het leuk vinden om op regelmatige basis als rondeleider te fungeren. Ook andere wilde plannen voor rondes op andere banden of in een andere mode ( cw of RTTY ?? ) zijn bespreekbaar.
Graag je reactie of in de ronde of via het contactformulier op deze website.

 

Ronde via PI2HLM

 

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. Voor de gegevens van dit relais zie het bericht over de ronde van 15 mei.. Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.

 

 

 

 

Verslag ronde van 14 augustus

 

Ko PAoJY was deze keer weer aanwezig als rondeleider. De drukkende hitte van de afgelopen dagen was gelukkig verdwenen zodat iedereen wat meer ontspannen achter zijn zender zat. Ko vroeg zich bij het openen van de ronde maar weer eens af er wel voldoende belangstelling zou zijn en dat hij dacht dat het een aflopende zaak was. Hij werd direct gelogenstraft door een mooie reeks inmelders. De gesprekken in deze ronde duurden toch weer bijna een uur.

 

De volgende onderwerpen kwamen o.a. voorbij tijdens deze aflevering van de ronde:

Vakantie in Friesland van Gaasterland tot Dokkum, Stephan PD1SJP maakt super-DX met een station op Western Samoa, Van 25 W naar 100W is 6dB dus maar één S-punt verschil,  Werner PAoFLE naar verzorgingstehuis, schoonmaakploeg aan de slag zondagmiddag 16 augustus in RCK-clubhuis, de antenne bij PA4NIC groeit nog steeds en is nu 2 x 13 meter, woensdag 12 augustus mooie meteor scatter met PI75KML op 6 meter, zouden de afdelingsavonden binnenkort misschien weer kunnen starten ???, Via Ali Baba bestelde frequentieteller door ’40 rovers’ gestolen in Luik ??,  Waar blijft toch die bestelde IC-705 ?? en zelfs voor vissen vond Ko PAoJY het afgelopen week veel te warm.