23 april 2021 Kennemerlandronde

A.s. vrijdagavond 23 april om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemerlandronde. Rondeleider deze avond is Jan PB2DX. Deze ronde draait steeds op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI4KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.

 

Kort verslag ronde van afgelopen week ( 16 april )

Henk PC4H startte de ronde op om 20:00 uur met wat korte mededelingen. Hij gaf o.a. aan dat hij langzaam maar zeker steeds meer herstelt maar nog steeds wel wat energie te kort komt. Na de korte inleiding kon een ieder die dat wilde zich weer inmelden in onze Kennemerlandronde.


Inmelders waren: Kees PD1ACD, Fred PDoFSH, Stephan PD1SJP, Nico PA4NIC, Henk PAoHST, Kees PA3CYE, Klaas PDoKRO, Fred PA3GPA, Kees PA5WT en Ko PA0JY.

Kees PD1ACD moest door wat problemen met de accu van zijn porto al na enkele seconden afhaken.  Fred PDoFSH en Stephan PD1SJP konden melden dat zij afgelopen week het F-examen met goed gevolg hadden afgelegd! Ook Rob PD1RWK en Ton PD2TON zijn geslaagd voor F. Helaas is het voor Frank PD3FR nodig om straks toch weer een nieuwe poging te doen om de felbegeerde volledige vergunning te halen. Klaas PDoKRO melde dat hij in maart geslaagd was voor “D” en nu actief is met zijn nieuwe call. De geslaagden allemaal gefeliciteerd!

Fred PA3GPA zal volgende week deelnemen aan de VR van de VERON via een digitaal platform nu het nog steeds niet mogelijk is dit soort evenementen fysiek bij te wonen. Kees PA3CYE meldde zich voor het eerst in in onze ronde met en prima signaal van uit Uitgeest. Nico PA4NIC wordt steeds meer actief met de radiohobby na en pauze van bijna 10 jaar. Kees PA5WT vertelde dat de kaarten van PI75KML allemaal ( ca 3500 stuks ) zijn voorzien van stickers met de qso-gegevens door Gert Jan PA3DVA en zijn vrouw Coby en nu dus de deur uit kunnen. Ko PAoJY heeft wat moeite met zijn zoutloze dieet maar zijn zoon en schoondochter houden hem goed in de gaten!

 

De ronde wordt gehouden via PI2HLM

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. De uitgang van PI2HLM, de frequentie dus waarop je luistert, is op 430.250 MHz. De ingang van het relais is 431.850 MHz. Voor dit relais MOET een subtoon van 88,5 Hz worden meegezonden. Misschien moet je toch even in de handleiding van je set kijken hoe dit allemaal ingesteld moet worden. De antennes van het relais staan op de Cellnextoren in de Waarderpolder in JO22IJ. Door de antennehoogte van 120 meter is het bereik fantastisch.

Heb je geen apparatuur of geen geschikte antenne voor 70 cm is het relais ook goed via internet te beluisteren. Er is geen ‘livestream’ maar via b.v. de websdr op de Gerbrandytoren in Lopik kun je eenvoudig luisteren naar PI2HLM. Klik op deze LINK en je bent direct afgestemd op PI2HLM. Lastig is dat het relais PI2AMF op dezelfde frequentie werkt en daardoor de ontvangst in Lopik soms wat kan verstoren.

  • Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.
Graag tot horens de komende vrijdagavonden vanaf 20:00 uur via het relais van PI2HLM