30 april 2021 Kennemerlandronde

A.s. vrijdagavond 30 april om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemerlandronde. Rondeleider deze avond is Kees PA5WT. Deze ronde draait steeds op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI4KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.

 

Kort verslag ronde van afgelopen week ( 23 april )

Jan PB2DX was de onze rondeleider op deze avond. Inmelders waren Daan PA3BCI, Frank PD3FR, Fred PDoFSH, Henk PC4H, Rene PA3EQO, Ko PAoJY, Fred PA3GPA, Jos PA3GDF. Rob PD1RWK deed vergeefse pogingen zich in te melden.

De ronde wordt gehouden via PI2HLM

KennemerlandrondeVoor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. De uitgang van PI2HLM, de frequentie dus waarop je luistert, is op 430.250 MHz. De ingang van het relais is 431.850 MHz. Voor dit relais MOET een subtoon van 88,5 Hz worden meegezonden. Misschien moet je toch even in de handleiding van je set kijken hoe dit allemaal ingesteld moet worden. De antennes van het relais staan op de Cellnextoren in de Waarderpolder in JO22IJ. Door de antennehoogte van 120 meter is het bereik fantastisch.

Heb je geen apparatuur of geen geschikte antenne voor 70 cm is het relais ook goed via internet te beluisteren. Er is geen ‘livestream’ maar via b.v. de websdr op de Gerbrandytoren in Lopik kun je eenvoudig luisteren naar PI2HLM. Klik op deze LINK en je bent direct afgestemd op PI2HLM. Lastig is dat het relais PI2AMF op dezelfde frequentie werkt en daardoor de ontvangst in Lopik soms wat kan verstoren.

  • Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.
Graag tot horens de komende vrijdagavonden vanaf 20:00 uur via het relais van PI2HLM