5 en 6 juni 2021: Velddag met Dick PAoGRU

Dick PAoGRU geeft door dat hij 5 en 6 juni 2021 op HF gaat deelnemen aan de cw-velddag. De weersvooruitzichten zijn gunstig dus lijkt het Dick leuk om weer eens als ‘Single Operator’ actief te zijn. Zijn zoon Eric woont in het oosten van het land en heeft een mooie tuin achter het huis. Dat wordt dus de plek waar vandaan Dick  qrv zal zijn.

Jarig en velddag

Dick en zijn vrouw waren al van plan om naar zijn zoon en schoondochter te gaan. Bij goed weer zal daar buiten in de tuin een gezellige “High Tea” worden verzorgd door de schoondochter. Met deze hoge thee wordt dan de verjaardag van Dick’s vrouw Rita gevierd!

Velddag op 5 en 6 juni

Deelname vanuit de tuin aan deze velddag wordt dus een leuk extraatje. Zoon Eric heeft een kleine caravan die gebruikt kan worden als shack. De opzet van het station zal eenvoudig zijn. Als zendontvanger gebruikt Dick zijn ICOM IC-7300 en als antenne een Windom FD4 met LL-tuner. Loggen gaat via de laptop met daarop natuurlijk N1MM Logger+. Van Patrick PE1PZF is een compact aggregaat voor de stroomvoorziening geleend. Dick zal in de velddag-contest werken op alle HF-banden onder de call PG6F/p. Natuurlijk doet hij dat alleen in cw.

 

Hier vanuit het westen van het land zal met Dick werken tijdens de velddag waarschijnlijk alleen op 80 en misschien 40 meter mogelijk zijn. Wil je proberen contact met hem te maken kan hem opzoeken op een van de banden best lastig zijn door de grote hoeveelheid stations. Maar via het RBN NET gaat dat gelukkig erg simpel. KLIK HIER tijdens de velddag om te zien waar Dick qrv is.

 

31 mei 2021