Lighthouse-Lightship-Weekend 2021

Dit jaar is vanaf zaterdag 21 augustus 00:00 UTC tot zondag 22 augustus 24:00 UTC het ILLW het ‘International Lighthouse Lightship Weekend’. Met onze afdeling Kennemerland willen wij vanuit IJmuiden aan dit internationale evenement deelnemen. Dit doen we, zoals we al eerder hebben gedaan, samen met RCK onder de call PI4RCK/LH.

 

TWEE VUURTORENS!

 

Beide vuurtorens IJmuiden

Door ons worden er tijdens het ILLW van 2021 twee vuurtorens, het Hoge Licht ( hoge vuurtoren )  en het Lage Licht ( lage vuurtoren ), geactiveerd. Dit evenement is dus geen contest maar er is gewoon gelegenheid om mooie verbindingen te maken op HF en VHF en ook het zendamateurisme weer eens wat te promoten.

VANAF HET CLUBSTATION

 

Dit jaar kunnen we helaas niet vanuit een vuurtoren zelf actief zijn. Omdat het clubgebouw van RCK zich vlakbij de vuurtorens bevindt blijkt het echter mogelijk om, geheel binnen de reglementen van het evenement, beide vuurtorens vanuit het clubgebouw te activeren. Voordeel hiervan is dat de nog steeds belangrijke maatregelen zoals b.v. de ‘anderhalve meter’ daar heel eenvoudig zijn aan te houden. Natuurlijk zal eind augustus iedereen binnen onze groep al wel gevaccineerd zijn maar veiligheid staat zoals altijd op de eerste plaats.

 


MEEDOEN?

 

Nu alles in de samenleving eindelijk weer wat op gang komt is dit een goede kans voor ons als zendamateurs om zo gezamenlijk weer eens een mooi evenement te beleven. Het wordt gegarandeerd weer heel gezellig.

Natuurlijk wil ook jij hieraan graag meedoen. Dit kan als operator maar ook wat extra handen zijn altijd welkom. Bij de organisatoren Fred PA3GPA en Frans PC5T zijn er al enkele aanmeldingen binnen maar er is plaats genoeg voor nog veel meer deelnemers.

Je hoeft echt niet het hele weekeinde aanwezig te zijn maar geef gewoon aan wanneer op welke uren je kunt of wilt meedoen. Ook al ben je ( nog ) geen lid van de VERON of RCK ben je toch welkom om mee te doen met deze activiteit!

Geef je voor deze activiteit even op bij Fred PA3GPA via het webformulier ( selecteer daar aan ‘Voorzitter A20’ ).

 

AANMELDINGEN GRAAG VÓÓR 7 AUGUSTUS 2021

 

TIP

Voor uitgebreide info over de achtergronden van dit unieke evenement zie de zomeruitgave 2021 van ons afdelingsblad RCKML Magazine vanaf bladzijde 26.

 

 

73,

Bestuur VERON Afdeling A-20 Kennemerland

14 juli 2021