Onze afdeling actief met morse op 2 meter

Afgelopen weekeinde, op 7 en 8 november, was op 2 meter de jaarlijkse telegrafiewedstrijd. De VERON organiseert deze contest in Nederland maar in de rest van Europa wordt deze elk jaar ook tijdens het eerste weekeinde van november gehouden. In deze enige 24 uur-contest met cw op 2 meter is de activiteit steeds hoog. Dit jaar waren er helaas wel wat minder clubstations aanwezig dan normaal vanwege de Coronaperikelen. Deze stations hebben meestal een goed qth voor VHF zodat er vrij eenvoudig mooie afstanden kunnen worden overbrugd. Gelukkig zijn er steeds grote aantallen enthousiaste operators die in deze cw-contest hun beste beentje voorzetten qua apparatuur en operating practice.

 

 

De morsesleutel van Kees PA5WT

Vanuit onze afdeling waren o.a PA1CW, PA1TK en PA5WT qrv. Deze mannen stuurden ook hun log op naar de contestmanager. KLIK HIER voor de claims op de VERON VHF-website. Selecteer daar de “144 MHz telegrafie (Marconi Contest) 7/8 november 2020” om te zien wie er allemaal meededen vanuit Nederland.

Ook uit onze streken gehoord zijn verder PA4MRS, PA2V en PE4A dus dat was goede activiteit vanuit het westen. Met cw blijkt het werken van aardige afstanden redelijk eenvoudig te doen. QSB of wat QRM maakt het soms wel wat moeilijk maar de volhouder wint.

 

 

 

 

 

Kijkje in de shack van

 

 

 

Op onderstaand kaartje is te zien wat er zoal gewerkt werd op 2 meter vanuit onze afdeling.

 


Denk ook aan de komende PA-Beker op 14 en 15 november.

Korte leuke contest op 80 en 40 meter waarin je alleen met Nederland werkt.