Op zoek naar plek voor een webSDR in west-Nederland

Jos PA3ACJ en Onno PA3AKP zijn op jacht naar een plek voor een radio-ontvanger

 

 

De Leidse radiozendamateurs Onno PA3AKP en Jos PA3ACJ staan prominent op bladzijdes 12 en 13 van het Leidsch Dagblad van 5 augustus 2023 met een artikel over de sterk toegenomen storingen op de kortegolf en een mogelijke oplossing. Ze zijn namelijk op zoek naar een geschikte locatie om een WebSDR te plaatsen om zo ruisarme ontvangst van HF-radiosignalen te realiseren. Het moet iets gaan worden in de trend van de bekende Maasbree WebSDR maar dan voor het westen van Nederland.

 

Pdf-icoon

Helaas staat het volledige artikel bij het Leidsch Dagblad achter een betaalmuur. Online is er slechts een gratis ingekorte versie leesbaar. Maar het Leidsch Dagblad heeft de VERON speciaal toestemming gegeven om het gehele artikel als pdf aan de VERON-achterban ter beschikking te stellen! Daar zijn we heel blij mee en willen het Leidsch Dagblad daar dan ook hartelijk voor bedanken! KLIK HIER of op het PDF-icoon om het hele krantenartikel te lezen.

Wie de droom van deze twee Leidse zendamateurs kan meehelpen verwezenlijken met een storingsvrije plek voor een WebSDR, kan een mail sturen naar: websdr_leiden@outlook.com