PA1TK vergelijkt yagi-antennes

Het onderste uit de kan

De voormalige secretaris van onze afdeling Theo PA1TK is zolang wij hem kennen altijd al bezig geweest met zijn station voor VHF te optimaliseren.  Verschillende zendontvangers, coax-kabel, voorversterkers en eindversterkers en natuurlijk antennes worden altijd flink uitgetest en indien nodig verbeterd of toch weer vervangen. Dit soms wel tot wanhoop van zijn vrouw Ancilla die zich afvraagt waarom nu die mast toch weer moet worden gestreken om er een op het oog identiek stuk aluminium in op te hangen. Maar Theo denkt alleen maar aan die halve dB die straks zal beslissen of hij nu wel of niet die DX zal kunnen werken !


ANTENNES VERGELIJKEN

Theo PA1TK

In deze zomer van 2020 voerde Theo een uitgebreide vergelijking uit tussen 2 yagi’s bij gebruik onder normale omstandigheden. Welke antenne presteert nu beter de LFA-yagi gemaakt door GoKSC of die yagi gemaakt volgens de afmetingen van YU1CF ??  Daarvan heeft hij nu een verslag gemaakt.

VERSLAG

Op de onderstaand foto’s zijn de twee antennes te zien nog beneden bij Theo in de tuin. Eenmaal boven in de mast lijken ze gelukkig echt veel kleiner. KLIK HIER om het verslag Theo over de uitgevoerde vergelijking ( is in het engels ) in te zien.

 

 

De bovenste foto toont de yagi gemaakt volgens de maten van YU1CF
Op de onderste foto is de LFA-yagi van GoKSC

 

  • Dat Theo PA1TK zich onderscheidt weten we allemaal maar wist je ook dat hij onderscheiden is ?