PA6HQ in de IARU-HFC

9 en 10 juli 2022 waren we met ons conteststation PA6Y druk bezig vanuit IJmuiden als PA6HQ in de IARU-contest. Onze groep was alleen actief op 80 en 15 meter met ssb. De andere HF-banden, in zowel ssb als cw, werden verzorgd door andere groepen op verschillende plekken in Nederland. PA6HQ vertegenwoordigde de VERON in deze wedstrijd op HF. Alex PA1AW was in Nederland de coördinator voor dit evenement. 

Vooraf was in IJmuiden alles zorgvuldig voorbereid. Antennes, radio-apparatuur en de computers waren op de vrijdag voor de contest ingesteld en gecontroleerd. Dat op zaterdag de antenne voor 80 m defect bleek te zijn was dus een vervelende tegenvaller. Verhelpen van dit probleem kostte veel tijd. Uiteindelijk hebben we een noodoplossing moeten toepassen waardoor ons signaal op 80 meter niet optimaal was.

 

Henk PC4H en Carlo PE1MWL aan het werk

 

 

We hebben in het totaal zo’n 700 qso’s kunnen bijschrijven in het log van PA6HQ. De andere HQ-stations in Nederland zijn ook druk bezig geweest met het maken van verbindingen op de op hun toegewezen HF-banden. In het totaal zijn er 7944 qso’s in deze wedstrijd gemaakt door de gezamenlijke stations van PA6HQ.

 

de claim van PA6HQ

 

Ons station in IJmuiden werd deze keer bemand door:
Ruud PE1BTV, Carlo PE1MWL, Theo PA1TO, Henk PC4H, Rob PA7RW en Kees PA5WT

Door vakanties en omdat we geen cw deden ontbraken een aantal vaste krachten bij onze groep en moesten we wat improviseren. Ook al liep niet alles zoals we van te voren hadden bedacht hebben we ons toch prima vermaakt in deze mooie contest.

PA6Y-contest-groep