12 februari 2021 Kennemerlandronde

A.s. vrijdagavond 12 februari om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemerlandronde. Rondeleider deze avond is Theo PA1CW. Deze ronde draait steeds op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI4KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.

 

Kort verslag ronde van afgelopen week ( 5 februari )

Rondeleider Fred PA3GPA begon met mededelingen over afdelingsleden die wat problemen hebben met de gezondheid. Werner PAoFLE verblijft al enige tijd in verzorgingshuis de Molenburg en KO PAoJY ligt in het Spaarne Gasthuis – Haarlem.

Met Werner gaat het naar omstandigheden redelijk en Ko moet zeker nog een week in het ziekenhuis blijven. Wil je een kaartje sturen vraag dan even het adres op ( i.v.m. AVG ) via het contactformulier op onze website.

Inmelders waren o.a. Stephan PD1SJP, Frank PD3FR, Henk PAoHST, Nico PA4NIC, Fred PD0FSH, Rene PA3EQO, Henk PC4H, Kees PD1ACD, Kees PA5WT, Dick PAoGRU en als laatste vanuit Baarn Ronald PD2FD.

Enkele onderwerpen die de revue zoal passeerden:

 • PAoHST houdt op elke werkdag een cw-ronde op 145.400 FM.
 • de VERON geeft 18 februari ‘online’ een lezing over de Arduino
 • PD1SJP kwam met veel ruis over de repeater en gaat zijn spullen controleren.
 • PD3FR en PDoFSH zijn druk aan de studie voor F.
 • PA3GPA gaat deze zomer met pensioen.
 • Dick PAoGRU krijgt a.s. week zijn eerste spuit tegen de Corona.
 • PD1ACD ‘viel’ van de repeater op 70 cm maar zijn bericht over Ko kon hij op 2 meter via Henk PAoHST doorgeven.
 • PA4NIC gaf wat rondes op 80 meter door. O.a:
  3785 kHz elke zondag om 12:00 LT de ronde van PI9KLM 
  3568 kHz elke zondag om 9:15 LT de cw-ronde van de SRS
  Maar er zijn er nog veel meer. Wil je meer info dan kan dat dus via Nico
 • 5 maart huishoudelijke vergadering VERON A20 ‘online’. Info volgt.

 

De ronde wordt gehouden via PI2HLM

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. De uitgang van PI2HLM, de frequentie dus waarop je luistert, is op 430.250 MHz. De ingang van het relais is 431.850 MHz. Voor dit relais MOET een subtoon van 88,5 Hz worden meegezonden. Misschien moet je toch even in de handleiding van je set kijken hoe dit allemaal ingesteld moet worden. De antennes van het relais staan op de Cellnextoren in de Waarderpolder in JO22IJ. Door de antennehoogte van 120 meter is het bereik fantastisch.

Heb je geen apparatuur of geen geschikte antenne voor 70 cm is het relais ook goed via internet te beluisteren. Er is geen ‘livestream’ maar via b.v. de websdr op de Gerbrandytoren in Lopik kun je eenvoudig luisteren naar PI2HLM. Klik op deze LINK en je bent direct afgestemd op PI2HLM. Lastig is dat het relais PI2AMF op dezelfde frequentie werkt en daardoor de ontvangst in Lopik soms wat kan verstoren.

 • Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.

Graag tot horens de komende vrijdagavonden vanaf 20:00 uur via het relais van PI2HLM.

VERON