19 februari 2021 Kennemerlandronde

A.s. vrijdagavond 19 februari om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemerlandronde. Rondeleider deze avond is Kees PA5WT. Deze ronde draait steeds op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI4KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.

 

Kort verslag ronde van afgelopen week ( 12 februari )

Om 20:00 uur kwam PI4RCK/PI4KML in de lucht. Rondeleider Theo PA1CW begon met wat korte mededelingen. Hij vroeg zich o.a. af hoe het nu gaat met Ko PAoJY. Later in de ronde werd deze vraag door Daan PA3BCI opgepikt.

Inmelders waren Dick PAoGRU, Kees PA5WT, Maarten PF1MO, Daan PA3BCI, Henk PC4H, Rene PA3EQO, Nico PA4NIC, Fred PA3GPA en Jos PA3GDF.

Hét gespreksonderwerp van deze ronde was de komende PACC. De meesten inmelders gaven aan in meer of mindere mate te gaan meedoen. Natuurlijk is ons gezamenlijke conteststation van VERON Kennemerland en RCK precent in de PACC. Onder de call PA6Y wordt vanuit het clubgebouw in IJmuiden gewerkt. We doen dat met in acht neming van alle voorschriften die nu gelden vanwege de Corona. Met steeds maximaal 2 operators wordt gewerkt vanaf het station en zomaar langsgaan als bezoeker is deze keer dus helaas NIET toegestaan.

Niet iedereen die zich probeerde in te melden in de ronde had de vereiste  subtoon van 88,5 Hz aanstaan op zijn set. Toch even nalezen in de handleiding dus hoe dat ook al weer moet!

Het komende weekeinde geeft voor sommige de lastige afweging of te gaan schaatsen of meedoen in de PACC. Van 12 tot 12 UTC is de PACC dus is er buiten deze uren nog best tijd genoeg om ook nog wat de gladde ijzers te gaan staan!

Daan PA3BCI melde dat Ko PAoJY langzaam vooruit gaat. Hij zal spoedig naar een andere afdeling mogen verhuizen. Hij zou het leuk vinden om een kaartje van ons te ontvangen. Vraag even zijn adres op via het webformulier op deze website.

De ronde wordt gehouden via PI2HLM

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. De uitgang van PI2HLM, de frequentie dus waarop je luistert, is op 430.250 MHz. De ingang van het relais is 431.850 MHz. Voor dit relais MOET een subtoon van 88,5 Hz worden meegezonden. Misschien moet je toch even in de handleiding van je set kijken hoe dit allemaal ingesteld moet worden. De antennes van het relais staan op de Cellnextoren in de Waarderpolder in JO22IJ. Door de antennehoogte van 120 meter is het bereik fantastisch.

Heb je geen apparatuur of geen geschikte antenne voor 70 cm is het relais ook goed via internet te beluisteren. Er is geen ‘livestream’ maar via b.v. de websdr op de Gerbrandytoren in Lopik kun je eenvoudig luisteren naar PI2HLM. Klik op deze LINK en je bent direct afgestemd op PI2HLM. Lastig is dat het relais PI2AMF op dezelfde frequentie werkt en daardoor de ontvangst in Lopik soms wat kan verstoren.

  • Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.

Graag tot horens de komende vrijdagavonden vanaf 20:00 uur via het relais van PI2HLM.