A20 met PA6Y actief in de PACC-2021

ICOM  IC-756

Met onze afdeling Kennemerland en RCK hebben wij gezamenlijk deelgenomen aan de PACC van 2021. Dit is voor ons Nederlanders de belangrijkste contest op HF. Zoals gebruikelijk werd door de club meegedaan in de sectie ‘MO2T’ van de PACC. D.w.z we werkten met 2 stations gelijktijdig op 2 verschillende HF-banden. Het station in IJmuiden is daar speciaal voor ingericht.

Na vorig jaar maart vielen, zoals bekend, bijna al onze afdelingsactiviteiten noodgedwongen stil. De PACC op 13 en 14 februari 2021 was eindelijk weer eens een evenement binnen de afdeling met meerdere deelnemers in het clubgebouw. Er werd wel deelgenomen op aangepaste wijze.

Aangepaste werkwijze

We werkten steeds met slechts 2 operators achter de 2 sets die beide op ruime afstand van elkaar staan opgesteld in het gebouw. In het gebouw is ook extra ventilatie aangebracht. Bezoekers die zomaar even langs wilden komen waren dit jaar helaas niet welkom. Zo was simpel te voldoen aan de huidige voorzorgsmaatregelen. De ploegen, bestaande uit 2 man, wisselden elkaar af om de 4 uur. Vanwege de avondklok bleef de nachtploeg echter ‘opgehokt’ van 9 uur in de avond tot de volgende ochtend!

Probleem opgelost

Op het clubstation bleek de Icom IC-756 van station 1 in de dagen vlak voor de contest defect te zijn gegaan. Reparatie bleek niet snel uitvoerbaar. BCI Communications stelde een vervangende set, ook een IC-756, beschikbaar. Hierdoor hoefde er verder niets aan de opbouw van het station te worden gewijzigd, Nog bedankt Daan!

 

Verbindingen maken en loggen

 

Loggen deden we natuurlijk met het programma N1MM Logger+.  In 2019 hadden we nog een clubavond waarop het werken met deze logger werd verduidelijkt. De computers van station 1 en 2  werken in een netwerk zodat alle techniek netjes samenwerkt. Er is de laatste tijd nog druk gewerkt aan het station aan zowel het antennepark als aan de instellingen van de computers. Nieuw is o.a. dat alle rotoren nu vanuit N1MM Logger+ kunnen worden ingesteld!

Op alle HF-banden van 160 tot 10 meter zijn vele verbindingen gemaakt. De gebruikte modes waren cw en ssb. De condities op HF werkten onverwacht aardig mee. Op 15 meter was heel leuk te werken echter op 10 meter was nauwelijks activiteit. Op alle andere banden was de activiteit weer prima gedurende deze mooie wedstrijd. In het totaal zijn er door PA6Y bijna 1600 verbindingen gelogd in deze PACC van 2021.

 

 

In de shack bij PA6Y

 

 

Grafiek met het aantal qso’s per uur van PA6Y in de PACC-2021


PA6Y Deelnemers/operators PACC-2021:

 

Harry PB5DX, Theo PA1CW, Kees PA5WT, Dick PoGRU, Martin PA4MRS, Daan PA3BCI, Fred PDoFSH, Frank PD3FR, Jan PB2DX , Rob PD1RWK en Frits PA3FD.
Patrick PE1PZF was wel ingeroosterd maar moest helaas verstek laten gaan.

 

Nog meer VERON A20 activiteit in de PACC-2021

Ook vanuit eigen huis waren er verscheidene van onze afdelingsleden actief in deze PACC. Zo ver bekend waren dit Theo PA1TK, Maarten PF1MO, Wout PDoWVB, Kees PA5WT, Rob PAoB, Henk PC4H, Ruud PA2MUL, Theo PA1CW en Gert Jan PA3DVA. Al deze deelnemers maakten gezamenlijk bijna 2300 qso’s in deze wedstrijd.

Elk log dat naar de PACC wordt gestuurd levert, ongeacht het aantal verbindingen, een prachtig vaantje op als mooie herinnering. Certificaten voor de PACC kun je via de speciale PACC- website opvragen.