13 augustus 2021 maximum Perseïden

De piek van de jaarlijks terugkerende meteorenzwerm de Perseïden wordt dit jaar op vrijdag 13 augustus rond 02:00 uur LT verwacht. Voor niet veel van ons zal dit een reden zijn om hiervoor midden in de nacht uit bed te komen. Gelukkig zijn er 1 á 2 dagen voor en na de piek volop meteoren te zien zodra het donker wordt. De meeste kans om de meteorenregen te kunnen zien zal zijn vanaf een half uur na zonsondergang op donderdagavond 12 augustus.

De Perseïden is de meest bekende meteorenregen met grote kans op goede waarnemingen van z.g. vallende sterren. Altijd fascinerend om dit schouwspel te zien. Hiervoor nodig is wel dat het donker is en dat er geen of weinig bewolking aanwezig is. KLIK HIER voor info hoe je de vallende sterren het best kunt bekijken.

Meteor Scatter

Voor onze radioverbindingen kunnen meteoren ook worden benut. Dus kijk niet alleen in de lucht maar kruip ook eens achter de knoppen van je station. KLIK HIER voor meer info op onze website over hoe ook jij kunt meedoen met Meteor Scatter.