14 mei 2021 Kennemerlandronde

A.s. vrijdagavond 14 mei om 20:00 uur LT is er weer een nieuwe Kennemerlandronde. Rondeleider deze avond is Fred PA3GPA Fred PE3FS. Deze ronde draait steeds op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI4KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.

 

Kort verslag ronde van afgelopen week ( 7 mei )

Dick PaoGRU opende de ronde op de vaste tijd van 20:00 uur LT. De avond werd opgeluisterd met de volgende inmelders: Kees PA5WT, Nico PA4NIC, Fred PA3GPA, Fred PE3FS, Rob PA7RW en Rene PA3EQO. Onderwerpen die zoal langskwamen waren:

g90

Xiegu G90 op ware grootte

76 jaar vrijheid met bericht in plaatselijke krant over Cor Gehrels PAoQQ die in de oorlog omkwam in een concentratiekamp,  6 meterband weer open, mobiel werken in de buurt op 145.525 MHz, zondagochtendronde op 3612 kHz, foto’s maken van paarden, Xiegu G90 de wel erg pietepeuterige kleine HF-set, Ko PAoJY toch weer in het ziekenhuis, rotor vervangen als het eindelijk eens mooi weer wordt, verslag van de (digitale) VERON Verenigingsraad, op 15 meter gaat het nog steeds moeizaam, contesten met RTTY en de benodigde instellingen daarvoor in N1MM Logger+, antennes aanpassen voor gebruik op 80 en JS Call is nóg langzamer dan FT8. Afgesproken werd dat Fred PE3FS de ronde van volgende week, op 14 mei, zal leiden i.p.v Fred PA3GPA. Enzovoort…

 

 

De ronde wordt gehouden via PI2HLM

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. De uitgang van PI2HLM, de frequentie dus waarop je luistert, is op 430.250 MHz. De ingang van het relais is 431.850 MHz. Voor dit relais MOET een subtoon van 88,5 Hz worden meegezonden. Misschien moet je toch even in de handleiding van je set kijken hoe dit allemaal ingesteld moet worden. De antennes van het relais staan op de Cellnextoren in de Waarderpolder in JO22IJ. Door de antennehoogte van 120 meter is het bereik fantastisch.

Heb je geen apparatuur of geen geschikte antenne voor 70 cm is het relais ook goed via internet te beluisteren. Er is geen ‘livestream’ maar via b.v. de websdr op de Gerbrandytoren in Lopik kun je eenvoudig luisteren naar PI2HLM. Klik op deze LINK en je bent direct afgestemd op PI2HLM. Lastig is dat het relais PI2AMF op dezelfde frequentie werkt en daardoor de ontvangst in Lopik soms wat kan verstoren.

  • Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.

Graag tot horens de komende vrijdagavonden vanaf 20:00 uur via het relais van PI2HLM