PACC 2021 met een 3e plek voor PA6Y

PA6Y vanuit IJmuiden in de PACCIn de PACC van februari dit jaar heeft ons conteststation PA6Y zich weer dapper geweerd. Ondanks de beperkingen van de Coronamaatregelen zoals o.a. de avondklok was het station dus toch 24 uur in de lucht. De operators moesten zich dus behalve aan de normale regels van de PACC zich deze keer ook aan de regels van het RIVM houden.

 

Veilig verloop

Uiteraard stond veiligheid voorop onder deze speciale omstandigheden. Dit heeft gelukkig geen invloed gehad op het plezier bij de deelnemers of op het eindresultaat. De organisator van dit evenement, Harry PB5DX, is dan ook zeer tevreden met hoe alles is verlopen. Deze PACC was de eerste groepsactiviteit in onze afdeling sinds het invoeren van de Coronamaatregelen. Ondanks alle beperkingen was het fantastisch om zo weer wat te kunnen doen met een groep.

Na afloop van de PACC

Het aantal geldige qso’s gemaakt door PA6Y in deze wedstrijd was 1548 en het aantal geldige ‘mulipliers’ ( landen ) was 248. In de sectie MOM-2 werd hiermee beslag gelegd op de derde plek.

Uitslag en verslag

De volledige uitslag van de PACC-2021 is te vinden in de Electron van mei 2021. KLIK HIER voor een kort verslag van de PACC met PA6Y hier op onze website. Een uitgebreid verslag staat in ons RCKML Magazine van maart 2021.