7 mei 2021 Kennemerlandronde

A.s. vrijdagavond 7 mei om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemerlandronde. Rondeleider deze avond is Dick PAoGRU. Deze ronde draait steeds op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI4KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.

 

Kort verslag ronde van afgelopen week ( 30 april )

Rondeleider van deze avond Kees PA5WT opende de ronde met wat korte mededelingen. 

Zo werd gemeld dat de algemene ledenvergadering van de VERON digitaal werd afgehandeld op 24 april, afgelopen zaterdag. Voorzitter Fred PA3GPA vertegenwoordigde onze afdeling A20 thuis vanachter de computer. Geslaagden voor ‘F’ vanuit onze regio hebben ondertussen hun papieren daarvoor ontvangen en zijn met hun nieuwe calls actief. Zo is Ton, ex PD2TON, nu te horen als PA4TK. Heb je een nieuwe call geef dit dan door aan het Centraal Bureau van de VERON. Geef de wijziging ook door aan onze QSL-manager PA3DVA. Dit laatste kan via het contactformulier HIER op onze websiteInmelders deze ronde waren Stephan PA1SJP ( ex PD1SJP ), Henk PC4H, Fred PE3FS ( ex PDoFSH ), Nico PA4NIC en Ko PAoJY.


Stephan PA1SJP is al druk bezig geweest op voor hem nieuwe banden als 80 meter. Hij kon daar een mooie verbinding in ssb maken met een station in Zwitserland. Zijn antennesysteem heeft hij hiervoor van extra spoelen voorzien die hij met krokodilklemmen kan aansluiten. Henk PC4H gaf nog wat info over komende contesten. Fred PE3FS heeft voor zijn nieuwe call van alles moeten aanpassen in b.v. programma’s, logboeken en QRZ.com. Hij hoopt nu overal alles goed ingesteld te hebben maar zal best nog wat tegenkomen. Na 13 jaar is zo’n nieuwe call best wel even wennen.

Nico PA4NIC was afgelopen Koningsdag actief vanaf het “Kopje van Bloemendaal” om daar op de 43 meter hoge duin te experimenteren met antennes. Ook Fred PE3FS was daarbij aanwezig.
Ko PAoJY is ondertussen verhuisd naar wat een kleinere woning maar heeft alweer een antenne beschikbaar voor 2 meter en 70 centimeter. HF heeft bij hem nu even geen haast maar er wordt aan gewerkt.

 

 

 

De ronde wordt gehouden via PI2HLM

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. De uitgang van PI2HLM, de frequentie dus waarop je luistert, is op 430.250 MHz. De ingang van het relais is 431.850 MHz. Voor dit relais MOET een subtoon van 88,5 Hz worden meegezonden. Misschien moet je toch even in de handleiding van je set kijken hoe dit allemaal ingesteld moet worden. De antennes van het relais staan op de Cellnextoren in de Waarderpolder in JO22IJ. Door de antennehoogte van 120 meter is het bereik fantastisch.

Heb je geen apparatuur of geen geschikte antenne voor 70 cm is het relais ook goed via internet te beluisteren. Er is geen ‘livestream’ maar via b.v. de websdr op de Gerbrandytoren in Lopik kun je eenvoudig luisteren naar PI2HLM. Klik op deze LINK en je bent direct afgestemd op PI2HLM. Lastig is dat het relais PI2AMF op dezelfde frequentie werkt en daardoor de ontvangst in Lopik soms wat kan verstoren.

  • Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.
Graag tot horens de komende vrijdagavonden vanaf 20:00 uur via het relais van PI2HLM