2 april 2021 Kennemerlandronde

A.s. vrijdagavond 2 april om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemerlandronde. Rondeleider deze avond is Martin PA4MRS. Deze ronde draait steeds op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI4KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.
 
 

Kort verslag ronde van afgelopen week ( 26 maart)

Fred PDoFSH was voor de eerste maal rondeleider bij de Kennemerlandronde. Om 20:00 opende hij deze nieuwe aflevering met wat korte mededelingen. Inmelders waren Kees PA5WT, Nico PA4NIC, Ko PAoJY Jos PA3GDF, Henk PC4H en Gert Jan PA3DVA.

Fred gaf aan dat Karel ook meeluisterde. Karel heeft onlangs examen gedaan voor “D” en wacht nu vol ongeduld op zijn call. Kees gaf nog een kort verslag van de jaarvergadering van de VERON Kennemerland en melde dat de nieuwste RCKML Magazine, van maart 2021, op de website van A20 beschikbaar staat. Nico is bezig met verschillende dingen maar vooral actief in meerdere rondes. Zo is hij b.v. vaak te vinden in het NAT (Nederlandstalig Amateur Net) om 18:30 LT op 3630 kHz. Ko  gaf aan al weer een week thuis te zijn. Zijn zoon is wel enkele dagen bezig geweest om het huis op te ruimen zodat hij wat makkelijker met de rollator kan rondkarren. Jos gaf een gedetailleerd overzicht van zijn totale verbruik van zijn gas water en licht over de afgelopen 34 jaar.  Zoals te zien is op de afbeelding is nagerekend dat Jos als persoon verantwoordelijk gesteld kan worden voor een belangrijk deel van de bodemverzakking in Groningen….. Henk PC4H had de niet zo prettige mededeling dat hij enkele dagen in het ziekenhuis opgenomen is geweest. Hij is weer thuis en gelukkig lijken de gevolgen van de lichte herseninfarct beperkt en knapt hij al weer aardig op. Onze qsl-manager Gert Jan melde zich voor het eerst in de ronde. Zijn vraag over waar de NAT tegenwoordig toch uithangt werd dus door Nico beantwoord. Nadat iedereen zijn zegje gedaan had sloot Fred de ronde. Het was weer even goed om al deze verhalen te horen.

De ronde wordt gehouden via PI2HLM

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. De uitgang van PI2HLM, de frequentie dus waarop je luistert, is op 430.250 MHz. De ingang van het relais is 431.850 MHz. Voor dit relais MOET een subtoon van 88,5 Hz worden meegezonden. Misschien moet je toch even in de handleiding van je set kijken hoe dit allemaal ingesteld moet worden. De antennes van het relais staan op de Cellnextoren in de Waarderpolder in JO22IJ. Door de antennehoogte van 120 meter is het bereik fantastisch.

Heb je geen apparatuur of geen geschikte antenne voor 70 cm is het relais ook goed via internet te beluisteren. Er is geen ‘livestream’ maar via b.v. de websdr op de Gerbrandytoren in Lopik kun je eenvoudig luisteren naar PI2HLM. Klik op deze LINK en je bent direct afgestemd op PI2HLM. Lastig is dat het relais PI2AMF op dezelfde frequentie werkt en daardoor de ontvangst in Lopik soms wat kan verstoren.

  • Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten. 
Graag tot horens de komende vrijdagavonden vanaf 20:00 uur via het relais van PI2HLM.