26 juli 2020 website update naar PHP 7.3

De website van onze afdeling is qua techniek en huisstijl ondergebracht bij de landelijke website van de VERON. Onze webmaster, Henk PC4H,heeft eind 2018 de transitie van onze oude website naar deze nieuwe opzet voor onze afdeling uitgevoerd. De huisstijl van VERON-hoofdsite is daarbij overgenomen voor de website van Kennemerland. Je ziet nu in een oogopslag dat je bij de VERON bent aangeland. Het navigeren binnen beide websites is identiek. De uniforme uitstraling heeft zijn belang al bewezen. Ook het gemak van de technische ondersteuning door de VERON ICT-commisie heeft veel andere afdelingen overtuigd om nu ook hun website onder te brengen bij de landelijke VERON. De VERON ICT-commissie verzorgt dus de huisstijl maar ook de techniek op de eigen VERON-servers.

 

Update nodig

Op de servers van de VERON is onlangs een update uitgevoerd naar PHP V 7.3. Dit was nodig omdat de ondersteuning voor de versie die werd gebruikt kwam te vervallen. Nadat V 7.3 eerst in een testfase was geïnstalleerd en gecompileerd bleek dat er verder geen complicaties met deze update gemoeid waren. Wel ging de website heel kort even op zwart. Rudi PA4NUX van de VERON ICT-commissie heeft de update daarna doorgevoerd en alles functioneert nu goed.

Onze website van VERON Kennemerland werkt zonder probleem. Voor drie andere afdelingen van de VERON moest de update handmatig worden uitgevoerd. Handig dat wij als afdeling zo kunnen meeliften op de expertise van onze eigen VERON ICT-commisie.

 

 

Het enige dat wij als gebruikers merken van deze op de achtergrond uitgevoerde update is dat onze website mooi en stabiel werkt en dus ook blijft werken.

Content

Wat nog steeds nodig blijft is inbreng vanuit de afdeling voor kopij of in de terminologie van de webjongens van ‘content’.  Wij van de website-redactie A-20 rekenen hierbij natuurlijk op jullie inbreng als leden. Heb je iets dat je wilt delen geef dit door en dan plaatsen wij het graag. Berichten opgeven gaat het makkelijkst via het contactformulier hier op onze website.

 

73, de Website-redactie Kennemerland