31 juli 2020 Kennemerlandronde

A.s. vrijdagavond 31 juli om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemmerlandronde. Deze ronde draait nu al weer enige tijd op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI75KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.

Ronde 24 juli

In de ronde van afgelopen vrijdag 24 juli duurde de gesprekken tot ver na 21:00 uur. Dit alles weer onder de leiding van Ko PAoJY. Er werd weer echt van alles besproken. O.a langdraadantennes, 30 kW-zender, cw via recht-op-en-neer-sleutel, bezoek aan de zendamateurclub op Malta, activiteit van PI75MKL op 30 meter, prikkeldraadantenne, QRP of QRO, propagatie op HF en VHF, 3Z65M72M ( zoek maar op als je ’t wil weten ), Antenne voor 70 cm ” yagi, HB9VC, J-antenne of GP”,  www.pa4nic.nl,  portable werken op HF met QRP vanaf een duin of uit een park en ook nog fotografie. Verder meldde Martin PA4MRS vanuit de auto dat hij net samen met zijn vrouw terug kwam van boodschappen doen en dit eerst ging uitladen. Kortom een gevarieerd uur.

 

Als aanvulling voor het log van KO:
PA2HJK zijn naam is Harm Jan en Stephan zijn call is PD1SJP, met een 1 dus.

 

 

PI2HLM

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. Voor de gegevens van dit relais zie het bericht over de ronde van 15 mei.. Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.

 

Afgesproken is om deze ronde nog tot eind augustus door te laten gaan.

Daarna ???