4 augustus 2020 F4VSG/p actief op 2 meter

 

Activiteit tijdens de Dutch Activity Contest  ( DAC ).

 

Tijdens deze contest op dinsdagavond 4 augustus zijn Robert F4VSG ( is ook  PAoRJV ) en Theo PA1TK actief vanuit JN38BA in Noord-Frankrijk. Ze zijn daar actief van 19:00 tot 21:30 lokale tijd. Gewerkt wordt onder de call F4VSG/p. Ze werken in ssb op 2 meter met een IC-9700, 400 Watt pa en een 9 elements F9FT-yagi vanaf 461 meter a.s.l. en met vrij zicht richting Nederland.

 

Het uitzicht in JN38BA richting Nederland

 

Zij hopen op dezelfde activiteit zoals in augustus 2018. Ze werkten toen onder andere met 19 x PA-stations. Als “top of the bill” maakten ze toen een qso met SK7MW over een afstand van 948 km. De gemiddelde afstand naar regio Kennemerland is 500 km dus normaal gesproken is dat met een redelijke antenne net te doen. Zet je antenne hiervoor richting 170 graden. Lukt het bij de eerste keer roepen niet direct probeer het later nog eens. Ze luisteren zeker ook naar de meest kleine signalen !
Om F4VSG/p snel te kunnen vinden als ze actief zijn KLIK HIER om te zien of ze al gespot zijn op het dxcluster. Heb je ze gewerkt/gehoord stuur dan direct een spot om zo de andere zendamateurs op hun aanwezigheid te attenderen.

 

 

De plek van waaraf Theo en Robert met hun station op 2 meter actief zullen zijn.

 

Hun  vorige operatie in september 2019 vanaf deze plek in Noord Frankrijk liep helaas niet zoals Theo en Robert zich dit hadden voorgenoemen. Dit moet dus een kleine revanche voor de mannen worden. Dus al onze antennes richting Frankrijk….