28 mei 2021 Kennemerlandronde

Henk PC4H

A.s. vrijdagavond 28 mei om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemerlandronde met weer een nieuwe rondeleider.Rondeleider deze avond is Henk PC4H. Deze ronde draait steeds op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI4KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.

 

Kort verslag ronde van afgelopen week ( 21 mei )

Fred PA3GPA die deze avond onze rondeleider mocht zijn opende de ronde met wat kort mededelingen. Daarna melden zich in:

Ko PAoJY, Stepan PA1SJP, Rob PA7RW, Henk PC4H en Kees PA5WT. Onderwerpen die zoal voorbijkwamen: Ko in Bornholm voor revalidatie na zijn operatie aan zijn heup, half uur fietsen is vermoeiend, vanuit Hoofddorp met portofon over het relais, knipperend lampje, het stormt flink, groeten aan iedereen van Ruud PA2MUL vanaf Schiermonnikoog, gezamenlijke bestuursvergadering komende week van RCK en VERON A20, eerste keer meegedaan aan vossenjacht,  antenne voor 80 meter best lastig in je kleine tuintje, afgelopen woensdagavond was er mooie multi-hop Es opening naar noord Amerika op 6 meter, de CQWPX-CW is er op 28 en 29 mei aanstaande, RTTY-contesten, binnenkort weer afdelingsavonden mogelijk?, deelname aan Lighthouse Weekend in augustus enzovoort….

 

De ronde wordt gehouden via PI2HLM

 

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. De uitgang van PI2HLM, de frequentie dus waarop je luistert, is op 430.250 MHz. De ingang van het relais is 431.850 MHz. Voor dit relais MOET een subtoon van 88,5 Hz worden meegezonden. Misschien moet je toch even in de handleiding van je set kijken hoe dit allemaal ingesteld moet worden. De antennes van het relais staan op de Cellnextoren in de Waarderpolder in JO22IJ. Door de antennehoogte van 120 meter is het bereik fantastisch.

Heb je geen apparatuur of geen geschikte antenne voor 70 cm is het relais ook goed via internet te beluisteren. Er is geen ‘livestream’ maar via b.v. de websdr op de Gerbrandytoren in Lopik kun je eenvoudig luisteren naar PI2HLM. Klik op deze LINK en je bent direct afgestemd op PI2HLM. Lastig is dat het relais PI2AMF op dezelfde frequentie werkt en daardoor de ontvangst in Lopik soms wat kan verstoren.

  • Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.

Graag tot horens de komende vrijdagavonden vanaf 20:00 uur via het relais van PI2HLM