21 oktober 2020: 75 jaar VERON-dag met PI75KML

Nadat onze afdeling Kennemerland afgelopen 11 juli 2020 het 75 jarig jubileum mocht vieren zal nu ook de VERON deze mijlpaal gaan bereiken. Op 21 oktober 1945 om kwart voor twaalf werd de VERON geboren. Zo is te lezen in de eerste convocatie van de VERON in december 1945.

 

21 oktober 2020 is  de 75e verjaardag van de VERON

 

VERJAARDAG VIEREN MET PI75KML

De huidige beperkingen zorgden ook bij deze verjaardag voor een probleem. Dit is echter eenvoudig opgelost door alle leden van de VERON hun eigen zenders in te laten zetten. Om dit heugelijke feit van het 75-jarig bestaan te vieren nodigt de VERON alle afdelingen en de leden uit om 75 in de roepletters te gebruiken op woensdag 21 oktober 2020.

Meer info over deelname aan de “75 jaar VERON-dag” vind je door hier te KLIKKEN .

 

 

PI75KML


Onze afdeling Kennemerland zal op 21 oktober het speciale verenigingsstation PI75KML in de lucht brengen gedurende deze feestelijke dag. Ieder afdelingslid wordt uitgenodigd om mee te doen om op deze dag PI75KML in de lucht te brengen. Er kan, na eigen keuze, op alle mogelijke banden en in alle mogelijke modes worden gewerkt. Je hoeft echt niet de hele dag QRV te zijn. Hier of daar een half uurtje op je favoriete band is echt al prachtig om te doen.
DOE MEE!

 

 

HOE MEE TE DOEN MET PI75KML ?

Stuur even een email aan pa5wt@veron.nl met de mededeling “Meedoen met PI75KML”. Je krijgt dan toegang tot de online PI75KML-kalender. De handleiding hoe je deze kalender moet invullen wordt meegestuurd. Je kunt eenvoudig op deze kalender zelf aangeven op welke tijd op welke band en met welke mode je gaat werken. Via de kalender is dit allemaal direct te regelen waarmee voorkomen wordt dat er 2 stations gelijktijdig in dezelfde mode op dezelfde band zouden werken. Op dezelfde band in een andere mode is dus geen probleem ! 

OPGEVEN GRAAG VÓÓR DINSDAG  20 OKTOBER 2020

 

Heb je gedurende de zomermaanden al meegedaan met PI75KML? Dan kun je ook op 21 oktober gewoon weer mee doen. Opnieuw opgeven is dan niet nodig. Jouw toegang tot de kalender is nu ook weer actief zodat je direct aan de slag kunt.

 

 

 

EIGEN CALL MET 75 ER IN ?

Lijkt het je toch leuker ( ?? } om met een zelf aangevraagde call mee te doen op 21 oktober dan kan dat ook. KLIK HIER hoe jezelf ( gratis ) speciale roepletters met 75 erin kunt aanvragen bij het AT en deze dan direct kunt gebruiken.
Een goed idee is misschien eerst een uurtje werken met PI75KML en dan later nog een uurtje met jezelf aangevraagde call met 75 erin ….

 

* Ter info: de prefix PI75 kan alleen door houders van een PI4-call worden aangevraagd. Je kunt dus wel b.v wel PA75GPA of PF75GPA aanvragen maar niet PI75GPA. Uitkomen met PI75 als prefix  blijft hierdoor exclusief !

 

 

Kees PA5WT

Coördinator PI75KML

15 oktober 2020