ONTWERP EEN QSL-KAART VOOR PI75KML

Met ons speciale afdelingsstation PI75KML zijn een groot aantal verbindingen gemaakt in juli en augustus 2020. Ook op o.a. de 75 jaar VERONdag van 21 oktober 2020 zal ons station nog weer qrv zijn. Elk qso dat we dit jaar maken met PI75KML gaan we bevestigen met een QSL-kaart. Hiervoor kunnen we natuurlijk niet onze standaard kaart gebruiken van PI4KML.

 

Maak een ontwerp voor een QSL-kaart

Aan ieder van jullie die dit wil wordt gevraagd om een mooi eigen ontwerp te maken voor deze speciale qsl-kaart. Je hoeft hiervoor dus niet zelf actief geweest te zijn met het station. iedereen die het leuk vindt ( ook al ben je geen VERON-lid  ) is hierbij uitgenodigd om een ontwerp van eigen hand in te zenden.

Wat zijn de regels om aan te voldoen bij het ontwerp?

Het gaat om alleen de voorzijde van de kaart. Op de achterzijde wordt de sticker geplakt met de gegevens van het qso. Gert Jan PA3DVA de QSL-manager van onze afdeling geeft aan dat de voorgeschreven afmetingen van een QSL-kaart 14 x 9 cm zijn ( Zie ook HIER voor info ). Je ontwerp moet dus deze verhouding hebben.

De tekst die er allereerst op moet is in natuurlijk in grote duidelijke letters de call: PI75KML. Verder dan in kleinere letters de tekst: ‘Special clubstation VERON Kennemerland in 2020‘ en ‘75 years VERON and VERON Kennemerland‘. Eventueel meer tekst mag naar eigen inzicht worden toegevoegd.

Het ontwerp voor de kaart is verder geheel vrij. Gebruik een mooie foto of mooie tekening, ontwerp je eigen letters. Alles dus geheel naar eigen inzicht. Ook qua kleurgebruik heb je de vrije hand. We zijn echt benieuwd naar jullie artistieke inbreng.

 

 

Hier alvast een ontwerp voor de QSL-kaart van het kleine achternichtje van PA5WT

 

Wanneer moet het ontwerp klaar zijn ?

Je krijgt twee maanden de tijd voor het uitwerken van jouw ontwerp. Als je erg geïnspireerd raakt mag je ook meerdere ontwerpen maken en insturen. Inzenden, onder vermelding van je naam en eventueel je call, kan zodra je jouw ontwerp af is. Jouw bijdrage moet vóór woensdag 9 december 2020 worden verstuurd.

Opsturen

Stuur je ontwerp als bijlage bij een email aan: secretaris.a20@veron.nl.  Het meest geschikte ontwerp zal door het bestuur uit de inzendingen worden gekozen. Het ontwerp van de winnaar zal daarna ook hier op onze website worden gepubliceerd.

Beloning

Je beloning is eeuwige roem binnen onze afdeling als dé ontwerper en wereldwijde roem bij de paar duizend ontvangers van de prachtige QSL-kaart! Als bonus is er dan nog de publicatie van jouw ontwerp op deze website.

  • EXTRA INFO KLIK OP DE AFBEELDING HIERONDER:

 

9 oktober 2020

Bestuur VERON Kennemerland