Morse met PA1SJP en PA1CW

In Zwolle werd tijdens de Dag voor de RadioAmateur van oktober 2023 de Morse & Straight Key Challenge (voorheen de Vonkenboer) gehouden. Dit is speciaal interessant voor de liefhebbers van morse. Twee leden uit onze afdeling Kennemerland waren hierbij dit jaar actief. Stephan PA1SJP en Theo PA1CW staan in onze afdeling bekend als enthousiaste sleutelaars en hebben dan ook met plezier deelgenomen. Er waren 4 verschillende onderdelen waaraan kon worden meegedaan:

1. De Morsevaardigheidstest
2. de Ladderwedstrijd en -competitie
3. de Vonkenboerwedstrijd
4. de Straight Key Challenge

 

Stephan PA1SJP en Theo PA1CW geconcentreerd bezig 


Natuurlijk gaat het vooral om lekker bezig te zijn met morse maar vermeldenswaardig is dat Theo PA1CW de winnaar is geworden van de Laddertest en dat Stephan PA1SJP nummer 1 werd bij de Straight Key Challenge.

Theo PA1CW behaalde maar liefst 4426 punten in de Ladderwestrijd, dat is 54% van het maximaal te behalen punten. Met deze score heeft hij Wim PAoWV ingehaald en is Theo nu de nieuwe nummer 1 van de Laddercompetitie. Theo is dus onze eigen SUPERVONKENBOER!  Een wisselbeker hiervoor zal later aan hem worden uitgereikt.

Stephan PA1SJP was ook goed bezig en behaalde met 9 punten de eerste plek in de “Straight Key Challenge”. Dit is het resultaat van heel veel oefenen.

Beide natuurlijk gefeliciteerd met deze hele mooie uitslagen bij dit evenement!

 

  • KLIK HIER voor een uitgebreid verslag van deze Morse & Straight Key Challenge