Morsecursus op 2 meter start op 11 januari 2021

Vanuit de Zaanstreek start Ron Cijs PA2RPC vanaf maandag 11 januari 2021 met een morsecursus op 144,600 MHz in FM. Er wordt gewerkt onder de call PI4ZAZ van de VERON Afdeling Zaanstreek. De cursus is op alle werkdagen van 19:00 tot 19:30 uur, met uitzondering van de woensdagavonden.

Alle luister- en zendamateurs zijn welkom! Er wordt gestart met blokken van 5 minuten 8 wpm, drie blokken per les.

Het advies is om voor jezelf opnamen van de uitzendingen te maken met daarbij het gesproken woord van de geseinde tekst, zodat je de lessen achteraf nog eens kan beluisteren.

De deelnemers kunnen na de les zich melden voor een kort QSO over de behandelde stof. Na de blokken van 8 wpm wordt er doorgegaan met 10 wpm en 12 wpm. Veel later wordt ook het seinen in de praktijk geoefend.

Aanmelden kan nog steeds. Als je je wilt opgeven voor deze morsecursus, meldt dat dan aan Ron via pa2rpc@blueslabel.nl met de vermelding van je naam, call en/of luisternummer en woonplaats, zodat Ron contact met je kan houden. Voor algemene vragen kun je ook terecht op alle werkdagen vanaf 19:00 uur via de repeater op 2 meter van de Zaanstreek PI3ZAZ  op 145.712.5 MHz ( subtoon 88,5 Hz ).

Morse is cultureel erfgoed

Sinds 2014 staat de Morsecode nu ook op de lijst van “Immaterieel cultureel erfgoed“. Dus je bent ook nog eens cultureel goed verantwoord aan het werk als je bezig bent met morse! Met het gebruik van Morse gaat er een hele nieuwe (radio)wereld voor je open en het geeft je bovenal gewoon ook heel veel plezier.

VERON Zaanstreek