PA6Y in de PACC 2024

Op 10 en 11 februari 2024 is onze afdeling Kennemerland samen met RCK actief op de HF-banden in de PACC. In deze contest wordt er door ons gewerkt vanuit het clubhuis van RCK in IJmuiden. Daarvandaan zijn steeds twee stations gelijktijdig actief die beide werken onder de call PA6Y. In deze wedstrijd worden zowel in ssb als in cw verbindingen gemaakt door ons station. Zie ook het bericht op https://www.veron.nl/nieuws/pacc-contest-2024-start-morgen

WERK ONS

 

Natuurlijk wil je ook proberen ons te werken als we actief zijn. We zijn blij met elk qso dus als je ons hoort probeer dan even een verbinding te maken. Uitwisseling in deze voor Nederland belangrijkste wedstrijd op HF is een rapport (b.v. 59 of 599) en de provincie-afkorting (b.v. NH voor Noord Holland). Buitenlandse stations geven bij elke verbinding het rapport en een oplopend serienummer.

 

HOE VIND IK PA6Y OP HF?

 

Om het signaal van PA6Y te vinden in de brij van signalen op HF zijn er gelukkig wat handige hulpmiddelen via internet beschikbaar. Op de websites van de dx-clusters en het RBN-net kun je door te filteren uitvinden op welke band, welke frequentie en welke mode PA6Y is te horen.


Hier enkele voorbeelden hoe te filteren om PA6Y te vinden:

 

De score van PA6Y in de PACC 2024 is ‘live’ te volgen op:

* https://contestonlinescore.com/scoreboard/?contest_id=147
of

* https://contest.run/#/score/74

 

Info over PA6Y is te vinden op de website van QRZ.COM: https://www.qrz.com/db/PA6Y