PACC-2021 met PA6Y of thuis

Om 12:00 uur UTC op zaterdag 13 februari start de PACC-2021. PA6Y, het gezamenlijke station van RCK en VERON Kennemerland, zal dit jaar toch aanwezig zijn in deze Nederlandse contest. Dit wordt voor het eerst sinds langere tijd dat we als afdeling weer wat gezamenlijk kunnen doen. We passen natuurlijk wel van alles aan in de procedures bij deze bijzondere uitvoering van de PACC.

 

Er zijn steeds maximaal 2 personen in het clubgebouw. Station 1 en station 2 functioneren geheel zelfstandig waarmee de anderhalve meter eenvoudig kan worden aangehouden. De toetsenborden en zenders worden na gebruik steeds ontsmet. Na wisseling van de wacht kun je niet blijven hangen maar moet je direct weer vertrekken.

Er is betere ventilatie in het gebouw aangebracht en voor optimale ventilatie blijven de binnendeuren geopend. Het is natuurlijk niet allemaal even leuk om dit zo te doen maar al deze maatregelen moeten er voor zorgen dat iedereen zich veilig weet in het clubgebouw. Volgend jaar kunnen we hopelijk weer op een normale manier meedoen aan de PACC.

Meedoen met de PACC-2021

Wil je nog meedraaien bij PA6Y in deze PACC kun je dit aangeven bij Harry PB5DX. Wil je liever vanuit eigen huis meedoen zorg dan dat je op zaterdag 13 februari om 12:00 uur UTC er helemaal klaar voor zit. Doe eens een verloren uurtje mee. In deze contest is Nederland de DX. De hele wereld kijkt uit naar ons!

Als je N1MM Logger+ gebruikt als log-programma vergeet dan niet de speciale landenlijst voor de PACC te gebruiken voor de juiste puntentelling. Dit bestand is HIER te vinden op de website van N1MM. Zonder deze juiste lijst kun je overigens zonder probleem N1MM gebruiken alleen de puntentelling klopt dan niet helemaal. De organisatie van de PACC corrigeert achteraf altijd het aantal geclaimde punten dus dit geeft verder geen probleem.

Gebruik je VERON Contest Logger 2021 van Evert PA3AYQ is de puntentelling zonder verdere aanpassing in orde. In de laatste versie van deze logger zit nu ook een oefenprogramma voor de  morsecode. Ook leuk dus!

Voordat je jouw log indient bij de PACC zorg ervoor dat je het afdelingsnummer ( is 20 dus )  daarin hebt vermeldt. Dan wordt jouw log ook meegenomen in de lijst voor de afdelingen bij de uitslag van de PACC .

Voor de ‘VERON Afdelingscompetitie’ hoef je alleen maar het aantal gemaakte qso’s HIER doorgeven.

Hoe PA6Y te vinden tijdens de PACC?

Als je tijdens de PACC-2021 ons station PA6Y wilt zoeken op de HF-banden is dat soms best lastig om het signaal te vinden tussen de grote hoeveelheid van stations. Gelukkig is er hulp via het cluster.

  • KLIK HIER voor PA6Y op het cluster in de mode ssb en/of cw op DXsummit
  • KLIK HIER voor PA6Y in de mode cw op het RBNnet.

Heb je PA6Y gevonden tijdens de PACC werk ons dan ook.
De operators werken graag zo veel mogelijk stations !

 

Voor meer info over de PACC  KLIK HIER