Resultaat in PA Beker-2023

Onze afdeling Kennemerland was dus goed bezig in de VERON Afdelingscompetitie in 2023. In februari werd in de PACC vanuit de afdeling volop meegedaan. De PACC is natuurlijk de bekendste contest die door de VERON wordt gehouden. Een verslag over onze deelname aan de PACC is te vinden op deze website en in ons blad RCKML Magazine.

Elk jaar in november is de PA Beker die ook wordt georganiseerd door de VERON. Dit is een kortdurende wedstrijd waarin je alleen punten kunt halen door met andere Nederlandse stations verbinding te maken. Er zijn twee aparte wedstrijden, de eerste op zaterdag voor cw en de tweede op zondag voor ssb. De PA Beker wordt uitgereikt aan diegene die na optellen van de punten voor beide contesten de hoogste score heeft. Ook  in deze PA Beker waren we in 2023 met aardig wat deelnemers vanuit Kennemerland vertegenwoordigd: 5 man in cw en 4 in ssb.

 

Lijst met de eerste 25 stations in de PA Beker

 

In de eindstand van de PA Beker grepen we als afdeling dus net naast de allerhoogste plaatsen. Theo PA1CW, Henk PC4H en Dick PAoGRU behaalden met hun noteringen op de 3e, 4e en 11e plek toch een prima resultaat.