12 maart 2021 Kennemerlandronde

A.s. vrijdagavond 12 maart om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemerlandronde. Rondeleider deze avond is Henk PC4H. Deze ronde draait steeds op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI4KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.

 

Kort verslag ronde van afgelopen week ( 5 maart )

Harry PB5DX opende de ronde om 20:00 uur op het relais PI2HLM. Deelnemers waren Stephan PD1SJP, Dick PAoGRU, Theo PA1CW, Maarten PF1MO, Henk PA0HST, Fred PA3GPA, Kees PA5WT,  Nico PA4NIC en Rene PA3EQO.

Harry heeft een vervangende balun gemaakt voor zijn antenne-systeem en wil a.s. week aan zijn boot werken. Dick gaat in de komende Oekraïense RTTY-contest meedoen. Theo had net een frisse neus gehaald en gaat komende weekeinde ook contesten in RTTY. Maarten gaat Amerikanen werken in de komende ARRL-DX-ssb-contest maar worstelt nog wat met de instellingen van zijn set om via de repeater op 70 cm te werken. Henk draait nog ieder werkdag zijn cw-oefenprogramma op 145.400 MHz en voor de reparatie van zijn HF-antenne heeft hij de vervangende lintlijn al binnen. Fred had zijn shack opgeruimd en melde dat op 17 maart huishoudelijke vergadering van VERON A20 ‘online’ zal worden afgehandeld. Kees kwam door met ruis maar het meeste kwam toch door en hij gaf door dat op de website van VERON-Kennemerland nu ook propagatie-verwachtingen zijn te zien. Nico was de ronde bijna vergeten maar haakte toch alsnog aan en melde dat hij druk bezig is met de instellingen van zijn IC-9700 en dat hij ook weer foto’s gaat maken. Rene vermoedt dat hij morgen op 15 meter ook wel wat Amerikanen zal kunnen werken ondanks dat de condities op HF wel eens beter zijn geweest. Als laatste werd nog gemeld dat Menno PD9MWO uit Nieuw Vennep, die zich een paar weken terug al inmelde in de Kennemerlandronde, lid is geworden van VERON Kennemerland.

De ronde wordt gehouden via PI2HLM

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. De uitgang van PI2HLM, de frequentie dus waarop je luistert, is op 430.250 MHz. De ingang van het relais is 431.850 MHz. Voor dit relais MOET een subtoon van 88,5 Hz worden meegezonden. Misschien moet je toch even in de handleiding van je set kijken hoe dit allemaal ingesteld moet worden. De antennes van het relais staan op de Cellnextoren in de Waarderpolder in JO22IJ. Door de antennehoogte van 120 meter is het bereik fantastisch.

Heb je geen apparatuur of geen geschikte antenne voor 70 cm is het relais ook goed via internet te beluisteren. Er is geen ‘livestream’ maar via b.v. de websdr op de Gerbrandytoren in Lopik kun je eenvoudig luisteren naar PI2HLM. Klik op deze LINK en je bent direct afgestemd op PI2HLM. Lastig is dat het relais PI2AMF op dezelfde frequentie werkt en daardoor de ontvangst in Lopik soms wat kan verstoren.

  • Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.

 

Graag tot horens de komende vrijdagavonden vanaf 20:00 uur via het relais van PI2HLM.