19 maart 2021 Kennemerlandronde

GP van installatiedraad voor 70 cm

A.s. vrijdagavond 19 maart om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemerlandronde. Rondeleider deze avond is Dick PAoGRU. Deze ronde draait steeds op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI4KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.

 

Kort verslag ronde van afgelopen week ( 12 maart )

Henk PC4H opende de ronde om 20:00 uur op het relais PI2HLM. Deelnemers waren Daan PA3BCI, Stephan PD1SJP, Dick PAoGRU, Kees PA5WT, Fred PDoFSH, Henk PA0HST en Nico PA4NIC. Vaste luisteraar Ton liet weten ook mee te luisteren. Joop PE1DOY luisterde ook mee met de ronde maar het lukte hem niet over de repeater te komen.

Daan melde dat er bij hem niets was kapot gegaan aan zijn antennes bij de storm. Stephan kwam met 300 mW moeizaam over de repeater. Dick gaf door dat Ko PAoJY aanstaande week waarschijnlijk weer thuiskomt uit het ziekenhuis. Natuurlijk gaat Dick in het komende regenachtige weekeinde weer wat meedoen aan contesten op HF.  Fred vertelde enthousiast over het clubje van 4 dat steeds meedoet op de dinsdagavonden in de ‘Locatorcontest’ op 6 en 2 meter en ook op 70 cm. Op 2 meter werken ze remote met hun zender en antenne op 100 meter hoogte vanuit de Waarderpolder. Henk PC4H had zijn HF-draadantenne tijdelijk even laten zakken vanwege de storm.  Kees vertelde dat de uitnodiging voor de HHV van de VERON Kennenemerland a.s.zondag zal worden verstuurd. Henk PAoHST wacht op wat beter weer voor het repareren van de lintlijn van zijn HF-draadantenne. Ook is hij nog steeds actief met zijn dagelijkse morseuitzendingen op 145.400 MHz.  Nico kwam als laatste nog weer even langs om iedereen te groeten. Joop PE1DOY heeft nog wat pogingen gedaan om over de repeater te komen maar dat lukte hem helaas niet.

De ronde wordt gehouden via PI2HLM

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. De uitgang van PI2HLM, de frequentie dus waarop je luistert, is op 430.250 MHz. De ingang van het relais is 431.850 MHz. Voor dit relais MOET een subtoon van 88,5 Hz worden meegezonden. Misschien moet je toch even in de handleiding van je set kijken hoe dit allemaal ingesteld moet worden. De antennes van het relais staan op de Cellnextoren in de Waarderpolder in JO22IJ. Door de antennehoogte van 120 meter is het bereik fantastisch.

Heb je geen apparatuur of geen geschikte antenne voor 70 cm is het relais ook goed via internet te beluisteren. Er is geen ‘livestream’ maar via b.v. de websdr op de Gerbrandytoren in Lopik kun je eenvoudig luisteren naar PI2HLM. Klik op deze LINK en je bent direct afgestemd op PI2HLM. Lastig is dat het relais PI2AMF op dezelfde frequentie werkt en daardoor de ontvangst in Lopik soms wat kan verstoren.

  • Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.

Graag tot horens de komende vrijdagavonden vanaf 20:00 uur via het relais van PI2HLM.