4 juni 2021: Laatste Kennemerlandronde

Vrijdagavond 4 juni 20:00 uur is de laatste aflevering van de Kennemerlandronde. Rondeleider deze avond is Kees PA5WT. We sluiten hiermee een lange en lastige tijd af waarin veel clubactiviteiten noodgedwongen stil vielen.  Deze ronde draaide steeds op de vrijdagavonden.

Zowel VERON Kennemerland als RCK werkten mee aan deze ronde en er werd gewerkt onder de calls PI4KML en PI4RCK. Goed dat we elkaars stemmen zo toch weer even konden horen via onze apparatuur omdat we elkaar even niet konden ontmoeten onze club- en afdelingsavonden.

Nu de Coronamaatregelen steeds meer versoepeld worden en RCK vanaf 11 juni weer voorzichtig met hun clubavonden start zullen we de Kennemerlandronde zoals gepland gaan beëindigen. Helaas is het voor de VERON Kennemerland niet meer mogelijk voor de zomerstop nog een afdelingsavond te houden. Maar als we de berichten zo volgen zal dit in september allemaal weer kunnen.
Voor de laatste berichten hierover kun je het best onze website in de gaten houden!

 

Kort verslag ronde van afgelopen week ( 28 mei )

Onze rondeleider van deze avond Henk PC4H opende de Kennemerlandronde precies om 20:00 uur. In deze op een na laatste aflevering van onze ronde meldde de volgende zendamateurs zich in:

De oplossing???

Rob PA7RW, Dick PAoGRU, Peter PE1JMO, Ko PAoJY, Fred PA3GPA, Kees PA5WT en Henk PAoHST. De volgende onderwerpen kwamen zoal voorbij: weekje in bed gelegen, de CQWPX-cw is morgen, na wat gerommel de set toch goed ingesteld voor de repeater op 70 cm, volgens de persconferentie van vandaag gaat het echt de goede kant op met de vaccinatie, ellendige storing van zonnepanelen op HF, Opgeven bij Fred PA3GPA voor het Lighthouse-weekend op 21 en 22 augustus met de club, eindelijk mooi weer, 6 weken revalidatie in Bornholm, elke dag cw oefenen met Henk PAoHST op 145.400 MHz ( info KLIK HIER ), scheepsonderhoud, scouting, Poolse telegrafist zonder seinsleutel en natuurlijk de vraag aan iedereen voor kopij voor een nieuwe uitgave van ons afdelingsblad.  Na een uur sloot Henk PC4H de ronde af en zo werd de repeater PI2HLM daarna weer vrijgegeven voor andere gebruikers.

 

De ronde wordt gehouden via PI2HLM

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. De uitgang van PI2HLM, de frequentie dus waarop je luistert, is op 430.250 MHz. De ingang van het relais is 431.850 MHz. Voor dit relais MOET een subtoon van 88,5 Hz worden meegezonden. Misschien moet je toch even in de handleiding van je set kijken hoe dit allemaal ingesteld moet worden. De antennes van het relais staan op de Cellnextoren in de Waarderpolder in JO22IJ. Door de antennehoogte van 120 meter is het bereik fantastisch.

Heb je geen apparatuur of geen geschikte antenne voor 70 cm is het relais ook goed via internet te beluisteren. Er is geen ‘livestream’ maar via b.v. de websdr op de Gerbrandytoren in Lopik kun je eenvoudig luisteren naar PI2HLM. Klik op deze LINK en je bent direct afgestemd op PI2HLM. Lastig is dat het relais PI2AMF op dezelfde frequentie werkt en daardoor de ontvangst in Lopik soms wat kan verstoren.

  • Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.

Graag tot horens vrijdagavond 4 juni vanaf 20:00 uur via het relais van PI2HLM