5 maart 2021 Kennemerlandronde

A.s. vrijdagavond 5 maart om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemerlandronde. Rondeleider deze avond is Harry PB5DX. Deze ronde draait steeds op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI4KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.

 
 

Kort verslag ronde van afgelopen week ( 26 februari )

Jan PB2DX opende de ronde om 20:00 uur. Hij gaf nog even een kort verslag van zijn nachtelijk avontuur in de PACC. Vanwege de avondklok heeft hij een nachtje doorgehaald op het clubstation bij RCK.
Inmelders waren Nico PA4NIC, Dick PAoGRU, Henk PA0HST, Theo PA1CW, Stephan PD1SJP, Rene PA3EQO, Harry PB5DX, Jos PA3GDF en Kees PA5WT.

Nico gaf aan steeds actiever te worden in de hobby. Dick is zoals altijd druk bezig met contesten op HF. Hij heeft nu eindelijk ook weer een redelijke antenne voor 80 meter. Bij Henk is de aansluiting van de lintlijn van zijn HF-antenne afgebroken. Hij voelt zich hierdoor behoorlijk om het hand. Hulp bij de reparatie werd direct aangeboden. Op 2 meter is hij druk met de dagelijkse morsetraining op 145.400 MHz. Stephan is bezig met de bouw van een ontvanger en heeft al de eerste geluiden uit dit project.
Harry had gefietst in ‘het Land van Bartje’.  Jos is bezig in allerlei rondes op HF en vindt cw ook nog steeds een mooie uitdaging. Kees kwam, nadat hij zijn antenne op de juiste plek op de boekenplank had gezet, alsnog goed door. Hij melde dat de Huishoudelijke vergadering van VERON A-20 op woensdag 10 maart online ( wordt 17 maart ! ) gehouden wordt.
Elwin PE1ELN uit Leidschendam probeerde na de ronde zich nog in te melden maar zijn signaal was zo zwak dat ondanks herhaalde pogingen eigenlijk alleen zijn roepletters uit de ruis konden worden gevist.

 

 

 

De ronde wordt gehouden via PI2HLM

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. De uitgang van PI2HLM, de frequentie dus waarop je luistert, is op 430.250 MHz. De ingang van het relais is 431.850 MHz. Voor dit relais MOET een subtoon van 88,5 Hz worden meegezonden. Misschien moet je toch even in de handleiding van je set kijken hoe dit allemaal ingesteld moet worden. De antennes van het relais staan op de Cellnextoren in de Waarderpolder in JO22IJ. Door de antennehoogte van 120 meter is het bereik fantastisch.

Heb je geen apparatuur of geen geschikte antenne voor 70 cm is het relais ook goed via internet te beluisteren. Er is geen ‘livestream’ maar via b.v. de websdr op de Gerbrandytoren in Lopik kun je eenvoudig luisteren naar PI2HLM. Klik op deze LINK en je bent direct afgestemd op PI2HLM. Lastig is dat het relais PI2AMF op dezelfde frequentie werkt en daardoor de ontvangst in Lopik soms wat kan verstoren.

  • Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.

 

Graag tot horens de komende vrijdagavonden vanaf 20:00 uur via het relais van PI2HLM.