APP VOOR MORSE VAN VE3NEA

Morse decoderen op de meest eenvoudige manier is natuurlijk op het gehoor. Alex VE3NEA heeft sinds kort nu echter  ‘Morse Expert‘ als een handige hulp hiervoor uitgebracht. Via zijn gratis app voor Android kun je nu cw decoderen op je telefoon. Het gebruikte algoritme voor het decoderen van de signalen is dezelfde die ook wordt gebruikt in zijn bekende programma Cw Skimmer. Zonder twijfel geeft Cw Skimmer de beste resultaten bij het ontcijferen van morse onder de lastige omstandigheden op onze rumoerige HF-banden. Het RNB-NET met de bekende skimmerspots is een mooi voorbeeld van de fantastische resultaten met de door Alex ontwikkelde techniek.

Morse decoderen met een app

Morse Expert in actie

Eerste resultaten

De eerste resultaten met Morse Expert zijn veelbelovend. Je kunt deze app dus gratis gebruiken op je telefoon. Het beste resultaat krijg je door de audio via een simpel interface aan te sluiten op je mobiel. Via de ingebouwde microfoon werkt het echter ook al verrassend goed. Het decoderen geeft veel betere resultaten dan al de mij bekende programma’s of die van bij de sommige sets ingebouwde cw-decoders.

Voor meer info kijk op https://ve3nea.github.io/MorseExpert .  Downloaden van de app ( is freeware dus ) gaat via Google Play.

 

Specifications Morse Expert

  • Waterfall Bandwidth: 200-1200 Hz
  • Decoded Frequencies: 300-1100 Hz
  • Keying Speeds: 12-45 WPM
  • CW Pitch: Auto

TIP:

Je kunt programma’s voor Android ook onder Windows laten werken.
Hiervoor gebruik je een Android-emulator als b.v. NOX.

 

Kees PA5WT