OEFENEN VAN MORSE GAAT NU NOG BETER

Sinds geruime tijd verzorgt Henk PAØHST vanuit zijn woonplaats Velsen-Zuid op 2 meter dagelijks uitzendingen voor iedereen die het opnemen van Morseseinen wil oefenen. Zie ook een eerder bericht hierover HIER op onze website.

Henk PAØHST geeft aan dat hij zijn station voor 2 meter nu sterk heeft verbeterd. Voorheen zond hij uit met 5 Watt maar sinds 1 oktober j.l. heeft hij nu 50 Watt beschikbaar. Het bereik voor zijn uitzendingen met morse-oefeningen is hiermee sterk toegenomen.

UITZENDINGEN

Om het opnemen van Morse te oefenen zendt Henk op alle werkdagen vanaf 17:00 uur lokale tijd Morse-tekst uit. Er wordt geen samenhangend verhaal uitgezonden maar de tekst bestaat uit willekeurige losstaande Nederlandse woorden.
De uitzendingen beginnen om 17:00 uur met 8 WPM (woorden per minuut) en in tijdsblokken van 10 minuten loopt de snelheid op tot circa 18 WPM. Je hoeft dus niet alles mee te schrijven maar haak daar aan waar je, qua snelheid, wilt oefenen.

DEELNAME

Deelname is geheel vrijblijvend. Dus heb je zin om naar wat Morse te luisteren stem dan af op de frequentie van PAØHST. Er is dus geen inmelden of iets dergelijks. Heb je vragen of wensen dan is Henk bereikbaar via email: pa0hst@veron.nl.

 

WAAR ZIJN DE UITZENDINGEN VAN PAØHST TE VINDEN?


FREQUENTIE:  145.400 MHz
MODE:  FM toon-gemoduleerd
PWR:  50 Watt
ANTENNE:  Verticale rondstraler op 10 meter hoogte
QTH:  Velsen Zuid ( JO22HL)
TIJDEN:  Op werkdagen van 17:00 tot 18:00 lokale tijd