14 augustus 2020 Kennemerlandronde

A.s. vrijdagavond 14 uagustus om 20:00 uur is er weer een nieuwe Kennemmerlandronde. Deze ronde draait nu al weer enige tijd op de vrijdagavonden. Zowel VERON A-20 als RCK werken mee aan deze ronde en er wordt gewerkt onder de calls PI75KML en PI4RCK. Goed om elkaars stemmen zo toch weer even te kunnen horen nu we elkaar even niet kunnen ontmoeten op de clubavonden.

 

LET OP

 

Over 2 weken op VRIJDAG 28 AUGUSTUS is de voorlopig laatste Kennemerlandronde in de huidige vorm. Deze ronde heeft nu vanaf begin mei gelopen. Is er voor de komende tijd voldoende animo om een afdelingsronde te houden? Hiervoor zoeken we dan een of twee enthousiaste mensen die het leuk vinden om op regelmatige basis als rondeleider te fungeren.

 

Graag je reactie of in de ronde of via het contactformulier op deze website.

 

Ronde via PI2HLM

 

Voor onze ronde gebruiken we het FM-relais PI2HLM op 70 cm. Voor de gegevens van dit relais zie het bericht over de ronde van 15 mei.. Let op want de callgever van PI2HLM is wel heel erg luid t.o.v. de spraak. Hou dus het volume, vooral bij luisteren via een hoofdtelefoon, goed in de gaten.

 


Verslag  ronde van afgelopen week (
7 augustus )

 

Deze keer fungeerde Henk PC4H als rondeleider. Iedereen die zich inmeldde trotseerde de ongekende hitte in zijn shack om toch weer wat mee te krijgen van wat er zoal speelt bij de afdelingsleden.

O.a. de volgende onderwerpen kwamen voorbij:

Korte verticale antenne op 40 meter of toch een dipool, Perseïden pieken dit jaar op 12 augustus,  Meteoorscatter op 6 meter, 24 blikjes bier in Velserbroek zijn bijna op, chinese porto met een andere microfoon, Sporadische E-seizoen loopt alweer op zijn eind, Vissen, Een komende bestuursvergadering, De komeet  NEOWISE nog tot half augustus te zien daarna even geduld want dan pas weer te zien over zevenduizend jaar, PI75KML en ook nog een tegenstribbelende draadloze koptelefoon die van een tante was die in het klooster zat.

Ko PAoJY vroeg zich weer eens af of deze ronde nog wel voldoende belangstelling blijft houden maar ook dit keer duurde de gesprekken, ondanks de warmte, toch weer bijna een uur.