Vaantje PACC 2021

Brief met het PACC-vaantje

Half juni 2021 zijn de vaantjes voor de deelnemers aan de PACC-2021 door het contest-team van de VERON verzonden. Iedereen die een log had ingezonden krijgt als mooie herinnering zo’n vaantje. Dus wil je ook zo’n vaantje vergeet dan de volgende keer niet je log te sturen. Behalve een vaantje kun je ook nog een mooi certificaat downloaden. Bovendien krijgen de nummers een, twee en drie van hun sectie nog een fraaie beker uitgereikt.

Je log indienen is heel simpel

Het log indienen gaat tegenwoordig heel makkelijk via de PACC-website. Je kunt daar dan op je computer het bestand met je log selecteren en dit daarna versturen door een druk op een knop. Punten berekenen wordt allemaal automatisch gedaan via de website dus daar hoef je je verder geen zorgen om te maken.

De PACC is voor ons als Nederlanders de belangrijkste wedstrijd op HF. Deze door de VERON gehouden contest vindt steeds plaats in het tweede weekeinde van februari. De buitenlandse stations zijn op zoek naar ons Nederlanders en het aanbod is dan ook altijd hoog. Voorop staat steeds het plezier dat er te beleven is met het maken van verbindingen via of een clubstation of je eigen station.

Sinds 17 april 2021 is er nu ook een PACC-DIGI. In de ‘gewone’ PACC kun je cw en ssb gebruiken. In de nieuwe PACC-DIGI kun je met RTTY en FT8 werken.

 

19 juni 2021